Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 2. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Negatív rekordot döntött a világ olajkútjainak száma

A világszerte termelő olaj- és gázfúró kutak száma tavaly 1975 óta a legalacsonyabb szintre esett, elsősorban a kőolaj és a földgáz iránti globális keresletcsökkenés miatt. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Hamarosan 60 dollár lesz az olajár, állítja az iraki olajminiszter

Ihsan Abdul Jabbar iraki olajminiszter arra számít, hogy az olaj ára már 2021 második negyedévében eléri a 60 dollárt - hangzott el az iraki Sharqiya TV-nek adott interjújában. (Forrás: nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Vételi alkalmat kínálhat a Mol korrekciója

Már a hétfői kereskedés első órájában félmilliárd forintot meghaladó forgalommal enyhe mínuszban támaszokat tesztelt a Mol árfolyama. Még 2270 forintig is leszúrt a kurzus. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Impozáns bővülés jöhet a napelempiacon

Az otthon­felújítási támogatás és a kkv-szektorra szabott új uniós pályázatok soha nem látott lökést adhatnak a napelemes rendszerek piacának – véli Tassó Zoltán, a Pentele Solar ügyvezetője.  (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Legutóbb a második világháború idején csökkent így az üvegházhatású gázok kibocsátása Amerikában

A második világháború óta mért legnagyobb mértékben, 10,3 százalékkal csökkent 2020-ban az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány által megtépázott gazdaság miatt - derült ki a Rhodium Group nemzetközi kutatóintézet keddi jelentéséből.  (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Joe Bidentől várják az atomenergia reneszánszát

Az már szélesebb körben ismert, hogy Joe Biden elnökségének egyik legfontosabb pontja a környezet- és klímavédelem lesz, amire rengeteg pénzt költene a leendő elnök. Ennek része lesz a nap- és szélenergia, az elektromosautó-gyártás, de várhatóan az atomenergia is. Az iparág képviselői pedig a leendő elnökjelölt támogatásában reménykednek, ami a fejlettebb technológiájú, új atomerőművekkel karöltve elhozhatná az atomenergia reneszánszát.  (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A piacok már demokrata szenátust áraznak, szárnyalnak a napenergiás cégek

Úgy tűnik, hogy a befektetők már letették a voksukat a georgiai szenátusi választásokkal kapcsolatban, és széttépik a napenergiás cégek részvényeit. Ennek egyszerű oka, hogy amennyiben a demokraták mindkét lehetséges helyet elvinnék, ami egyre valószínűbbnek tűnik, akkor többségbe kerülnének a szenátusban is. Ebben az esetben pedig Joe Biden számos ötlete megvalósulhat, és ez nem csak az adóemelésekre vonatkozik, hanem a korábbi nagyszabású kétezer milliárd dolláros klímatervre is.  (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Kivonulhat a Zürich Biztosító az Északi Áramlat 2 projektből

A Zürich Biztosító Csoport az Északi Áramlat 2 vezetéképítést támogató 20 biztosító egyike, komoly amerikai piaci jelenléttel. Az építésben közreműködő európai vállalatokat fenyegető amerikai szankciók hatására a társaság azt fontolgatja, hogy lelép a projektből –nyilatkozta  két forrás is a Reutersnek. (Forrás: nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Addig vonuljanak le, amíg nem késő, üzente az Egyesült Államok az európai vállalatoknak, hogy vegyék végre komolyan az Északi Áramlat 2 gázvezetékre vonatkozó szankciós fenyegetést

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője 2021.január 14-én megerősítette, hogy azon európai vállalatok, amelyek az orosz Északi Áramlat 2 gázvezeték építésében támogatóan részt vesznek, szankciós veszélynek vannak kitéve. A leköszönő Trump-adminisztráció épp most készíti elő a vonatkozó büntető intézkedések utolsó körét. (Forrás: nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Megújuló gáztermelőt vett a Total, ezzel nagyot lépett

A francia Total olajcsoport bejelentette, hogy felvásárolta a közel 500 gigawattóra beépített kapacitású Fonroche Biogaz nevű vezető megújuló gáztermelőt Franciaországban. Ezzel a lépéssel európai léptékben is kiemelkedő szerepre tett szert a vállalat. (Forrás: nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Megújult az átmeneti díj megállapításával kapcsolatos útmutató

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet 50/C. § (1) bekezdésében foglalat kötelezettségének eleget téve a Vksztv. 31/A. § (4) bekezdése szerinti korábban nem nyújtott szolgáltatás díjának megállapítására irányuló közigazgatási hatósági eljárásokban figyelembe vehető indokolt költségek körét illetően első alkalommal 2016-ban bocsátott ki útmutatót. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Elérhetők az aktualizált KÁT és METÁR árak

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közzé tette a Kötelező Átvételi Rendszer (KÁT), illetve a Megújuló Támogatási Rendszer (METÁR) árak tárgyévre aktualizált értékeit. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...