Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 457 Mrd Ft
Projektek száma: 8800 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 9690 GWh
Földgáz energia: 2230 Mio m3
Elért meg- takarítás: 45 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 34. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal.

 

 

 

Indiai olajipari vállalatot vásárolt a Rosznyeft

Az orosz Rosznyeft által vezetett befektetői konzorcium lezárta az indiai Essar Oil megvásárlását – jelentette be hétfőn a második legnagyobb indiai olajipari vállalat anyavállalata, az Essar Energy. A 3500 üzemanyagtöltő állomással rendelkező és az ország legnagyobb finomítóját is üzemeltető olajipari cég 12,9 milliárd dolláros akvizíciója a legnagyobb külföldi közvetlen tőkebefektetésnek számít Indiában.

Tovább a teljes cikkre...

 

Hét és fél milliárd dollárért vásárol be a Total az olajpiacon
A Total, a világ egyik legnagyobb olajvállalata 4,95 milliárd dollárt fizet a dán Maersk gázüzletágáért részvényátruházással, emellett átvállalja a Maersk 2,5 milliárd dolláros adósságállományát. A Maersk amúgy is leválasztotta volna energia-üzletágát. A Maersk dán konglomerátum tegnap bejelentette, hogy eladja olaj- és gázüzletágát a francia Total olajvállalatnak. A 7,45 milliárd dolláros üzlet hírére mindkét vállalat árfolyama emelkedett, a Maersk papírjai 3,5 százalékkal, a francia vállalatéi 0,25 százalékkal.
 
 
 
Kína bevásárolná magát az orosz olajipari vállalatba?
A CEFC kínai beruházási csoport nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Reuters hírügynökségnek azt a korábbi értesülését, miszerint tárgyalásokat folytat részesedés vásárlásáról a Rosznyefty (Rosneft) orosz olajipari cégben. A kínai cég a TASZSZ hírügynökséggel kedden azt közölte, hogy „jelenleg nincs publikálásra érett hír”. Egyben arra kérte az orosz hírügynökséget, hogy kövesse a CEFC honlapját.
 
 
 
Két hónap és újra elszállhat az olajár
Két meglepetés érkezhet októberben, ami végre elmozdítja az olajat az 50 dollár / hordós érték körülről - állítja az RBC Capital Markets nyersanyagpiaci vezető elemzője. Helima Croft úgy véli, hogy az egyik ilyen tényező a venezuelai olajóriás, a Petroleos de Venezuela SA csődje lehet, az állami tulajdonban lévő vállalat kitermelése ugyanis az olajárak összeomlása óta folyamatosan csökkent. Közben az olajcégnek mintegy 3,5 milliárd dolláros adósságot kell törlesztenie október-november környékén. Könnyen lehet, hogy nem tudják ezt kifizetni és csődöt jelentenek - véli a CNBC-nek nyilatkozó elemző.
 
 
 
Extrém áramárak jöhetnek - Az elektromos autók jelentik a legnagyobb kérdést
A következő évtizedekben egyre többször alakulhatnak ki rendkívül magas, illetve rendkívül alacsony árak az Európai Uniós villamos energia piacain, elsősorban a megújuló energiaforrások részarányának emelkedése miatt. Ez ugyanakkor jó piaci lehetőségeket teremt majd a hálózati szintű energiatárolási megoldások számára. A villamos energia iránti kereslet, az árak, és az energiamix alakulását alapvetően befolyásolhatja, hogy az elektromos járművek milyen tempóban hódítják meg a piacot: jelenleg ez jelenti az egyik legfontosabb bizonytalansági tényezőt az európai áramszektor kilátásait illetően - derül ki az EU Energy Outlook 2050 című kitekintésből.
 
 
 
Kilőtt az olaj
Jellemzően negatív hangulatban telt ma a kereskedés a tengerentúlon, miután Trump több olyan kijelentést is tett a Kanadával és Mexikóval kötött szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban, aminek a befektetők nem örültek túlságosan. Mindeközben az olaj ára szárnyalásba kezdett.