Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 18. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Már most látszik, hogy Pakssal baj lesz

Energetikai szempontból az elmúlt hétvége látszólag csendes volt, pedig valójában éppen azt mutatják az adatok, hogy az út, amire a magyar villamos energetika ráfordul, sok minden lesz, csak nyugalmas és csendes nem.

Tovább a teljes cikkre...

 

A koronavírus és a naperőművek negatívba küldték az áramárat - Mi lesz a villanyszámlával? 

Negatív árak alakultak a magyar áramtőzsdén (HUPX) egy áprilisi vasárnap délutánon, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eladó fizet a vevőnek a villamosenergia átvételért. A negatív ár nem gyakori, de az elmúlt években máskor is előfordult már a HUPX piacán, abból a szempontból viszont különleges a mostani eset, hogy a magyar áramtőzsdén először következett be a délutáni órákban. A negatív árak kialakulásához több tényező együttes érvényesülése vezetett, és a jövőben várhatóan gyakrabban is megismétlődhet a jelenség, aminek az ipari fogyasztók örülhetnek.

Tovább a teljes cikkre...

 

Az E.ON csoport kizárólagos tulajdonossá vált az ELMŰ-ben

A németországi E.ON és az RWE csoport 2018-ban széles körű részesedés- és eszközcseréről állapodott meg egymással – közölte az E.ON.

Tovább a teljes cikkre...

 

ALTEO: jelentős növekedés, komoly előrelépések a megújuló energiában

Az ALTEO Csoport igazgatósága ülés tartása nélküli határozathozatallal elfogadta a vállalat 2019-es üzleti évre vonatkozó jelentését. 2019-ben a társaság igen jelentős növekedést mutatott fel a bázisidőszakhoz képest: 1,7 milliárd forint működési eredményt ért el, ami 59%-os növekedést jelent. Az EBITDA 3,8 milliárd forint lett, ami 110%-os bővülés a bázisidőszakhoz képest. A sikeres gazdálkodás eredményeként az ALTEO 2019 végét 4,8 milliárd forint körüli készpénzállománnyal zárta, az MNB Növekedési Kötvényprogramjában való sikeres részvételének köszönhetően pedig adósságállománya hátralévő átlagos lejárati ideje jelentősen megnőtt, jelentősen tovább szilárdítva ezzel a csoport pénzügyi erejét. A hitellejáratok meghosszabbítása, valamint az a körülmény, hogy a csoport profitabilitását eredményező üzleti tevékenységek jelentős része nincs, vagy más ágazatokhoz mérten kevésbé van kitéve a globális válság miatti gazdasági visszaesésnek, az ALTEO vezetése szerint különösen erős pénzügyi ellenállóképességet biztosít a csoport számára a járvány okozta nehézségek leküzdéséhez.

Tovább a teljes cikkre...

 

Döntés csak 2021-ben a fekete-tengeri földgázról

A Fekete-tenger Neptun kontinentális talapzatában 42-84 milliárd köbméter közöttire becsült gázmennyiség rejlik, amelynek kitermelésében Magyarország is érdekelt.

Tovább a teljes cikkre...