Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 21. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

A koronavírus hatásai az energiapiacokra: minden kiszámíthatatlanná és bizonytalanná vált

A világ energiaigényének visszaesése felülmúlta a 2008-2009-es válság hatásait, de még az I. és a II. olajválsággal kapcsolatos visszaesés mértékét is - jelentette ki Nagy Zsuzsa a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület közös szakmai online konferenciáján. Az E.ON Energiamegoldások Kft. villamos energia és földgáz beszerzési vezetője beszélt továbbá arról is, hogy a koronavírus-járvány miatt kiszámíthatatlanná és bizonytalanná váltak az energiapiacok.

Tovább a teljes cikkre...

 

Rekordok és negatív áramár – egy napsütéses tavasz tanulságai

2020 tavasza számos érdekes helyzetet eredményezett az árampiacon a csökkenő kereslet és a megújuló áramtermelés növekedése miatt, melyek tanulságul szolgálhatnak arra, mi vár a hazai erőművekre, kereskedőkre, fogyasztókra és a rendszerirányítóra a következő években.

Tovább a teljes cikkre...

 

Éjszaka (is) termel a fordított napelem

Ugyan a napelem nem csupán a napfény, hanem bármilyen megfelelő fényspektrummal rendelkező fényforrás esetén képes elektromosságot előállítani, az mindenképpen figyelemre méltó, ha ez a folyamat éjszaka történik. Az ötlet mögött álló professzor (Jeremy Munday) és tanítványa (Tristan Deppe) meglepő magyarázattal szolgál: ezek az újfajta elemek a fény elnyelése helyett fényt bocsátanak ki, ilyenkor az áram ellentétes irányban halad ugyan, de még mindig energiát termel. A fizika ugyanaz, csak épp eltérő anyagot kell használni. A rendszer azon a fizikai törvényszerűségen alapszik, hogy egy test hőt ad le, amennyiben a környezete hidegebb nála.

Tovább a teljes cikkre...

 

A világ első úszó atomerőműve megkezdte a kereskedelmi üzemet

2020. május 22-én megkezdte teljes körű kereskedelmi üzemét a világ első úszó atomerőműve, amely a Roszatomhoz tartozó, az orosz atomerőműveket üzemeltető Roszenergoatom vállalat projektjeként valósult meg.

Tovább a teljes cikkre...

 

Multik kérik a kormányokat: ne csak a gazdaságot, a klímát is mentsék meg

Miközben a kormányok világszerte a koronavírus-járvány következtében kialakult válságból kivezető gazdaságösztönző intézkedéseket tervezik, több mint 150 nagyvállalat, köztük a Bayer, a Colgate Palmolive, az EDF, a Nestlé, az Unilever, a Vodafone, a Vattenfall és egyetlen magyarként a Magyar Telekom közös nyilatkozatban szólították fel a világ kormányait arra, hogy a mentőcsomagokat igazítsák a klímaváltozással kapcsolatos legfrissebb tudományos eredményekhez.

Tovább a teljes cikkre...