Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 35. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal.

 

 

 

Tovább terjeszkedik Európában a MET Csoport

Olasz és bolgár leányvállalat megalapításával folytatja európai terjeszkedését az energiakereskedő MET Csoport, az új cégek ipari fogyasztóknak, valamint közép- és kisvállalatoknak értékesítenek földgázt és áramot. A MET hétfői tájékoztatása szerint az olasz nagykereskedelmi földgáz- és cseppfolyósított földgázpiacon (LNG) évek óta aktív a vállalatcsoport. A MET Energia Italia leányvállalatot azért hozták létre, hogy végfogyasztók bevonásával erősítsék jelenlétüket az olaszországi piacon.

Tovább a teljes cikkre...

 

A világ legnagyobb villamosművét hozza létre Kína

Hszi Csin-ping elnök jóváhagyta a Shenhua Group, Kína legnagyobb szénbányászati vállalata, illetve a China Guodian, az ország egyik legjelentősebb villamos energia termelő társaságának egyesülését - közölte az ország versenyhivatali funkciókat is betöltő állami ügynösége (State-owned Assets Supervision and Administration Commission; SASAC).

Tovább a teljes cikkre...

 

Milliárdos befektetéseket tervez az Alteo

Az Alteo 11 milliárd forintnyi befektetést készített elő az első fél évben. A megújuló energetika területén mozgó vállalat növekvő árbevétel mellett csökkenő eredménnyel zárta az év első felét. A csoport árbevétele 27 százalékkal nőtt az év első hat hónapjában a tavalyi azonos időszakhoz képest, ugyanakkor a kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 29 százalékkal, a nettó eredménye pedig 17 százalékkal csökkent.

Tovább a teljes cikkre...

 

Újabb rekordra készül a Gazprom

A Gazprom a tavalyi, rekordmennyiségűnél is több földgázt exportál Európába az idén a vállalat vezérigazgató-helyettese szerint. A Gazprom a tavalyinál jóval több földgázt ad el idén Európának – mondta el egy szentpétervári fórumon az orosz gázipari cég vezérigazgató-helyettese. Alekszandr Medvegyev emlékeztetett arra, hogy a Gazprom tavaly rekordmennyiségű, 179,3 milliárd köbméter földgázt exportált Európába, ami 12,5 százalékkal múlta felül a 2015. évit.

Tovább a teljes cikkre...

 

Üzemanyaghiányt és -drágulást okoz az amerikai katasztrófahelyzet

Világszerte emelkednek a tőzsdei üzemanyagárak az Egyesült Államok mexikói-öböl menti államainak olajiparát letaroló Harvey hurrikán hatására. A finomítók és az egyéb üzemanyag-ellátó infrastruktúra, például vezetékek termelésből való kiesése már az Egyesült Államok üzemanyag-ellátását veszélyezteti, az ország sokmillió hordós rendkívüli üzemanyagexportja pedig a globális üzemanyag-piacok rendjét is felborítja.

Tovább a teljes cikkre...

 

Új kutatófúrásokat indít a Mol

A koncessziós szerződésben elnyert területek közül elsőként Bucsa területén indítja el a Mol Nyrt. a kutatófúrást az utolsó negyedévben, a jövő év elején pedig Bázakerettye és Mezőtúr területén is megkezdődnek a munkálatok – közölte a társaság az MTI-vel, a cég a Zala megyei Bázakerettyén pénteken ünnepli a magyarországi szénhidrogén-bányászat indulásának 80. évfordulóját.

Tovább a teljes cikkre...