Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 36. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal.

 

 

 

Gond lehet az Ukrajna felől érkező gázzal? - Sietősen töltik fel a hazai tárolókat

A korábbi évekhez képest nagyobb tempóban zajlik a földgáz betárolása Magyarországon: a készletek szintje már augusztus 15-én közel ott tartott, mint tavaly szeptember közepén - írta a Magyar Idők. A sietség oka lehet az, hogy a földgáz biztonsági készletének mértékéről szóló rendelet 2017. október 31-től a jelenlegi 915 millió köbméter helyett 1,2 milliárdban határozza meg a szükséges szintet.

Tovább a teljes cikkre...

 

Jobban teljesít idén az orosz olajipar

Oroszország növelte olajtermelését és az olajexportját is az idei első nyolc hónapban – orosz kormányzati adatok szerint. Az augusztus végével záródott nyolc hónapban Oroszország 364,8 millió tonna kőolajat termelt, ami 0,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az augusztusi orosz olajtermelés 46,14 millió tonna volt.

Tovább a teljes cikkre...

 

Alapozhatunk a nemzeti olajtársaság hazai termelésére

A Mol csoport szénhidrogénkútjai adják a hazai lakosság által felhasznált gáz ötödét és az olaj egytizedét. Ezzel a társaság Magyarország legnagyobb olaj- és gáztermelője. E pozícióját – jogelődjein keresztül – olyan munkával alapozta meg, amelynek első gyümölcse 80 évvel ezelőtt ért be. Ekkor mélyítették le a Budafa-2-es nevű kutat a Zala megyei Budafapuszta mellett. Mivel Magyarországon e kút termelt elsőként kőolajat ipari méretekben, az ország ennek köszönhetően került fel a kőolajtermelés világtérképére is.

Tovább a teljes cikkre...

 

Olcsóbb olajjal számolnak jövőre az oroszok

Oroszország úgy számol, hogy az idén 50 és 60 dollár között stabilizálódik az olajár, míg jövőre a Brent átlagára 45-55 dollár lehet szerintük. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Energiacégek a hackerek célkeresztjében

Tucatnyi energetikai céget támadott meg egy hackercsoport, néhánynak a rendszerébe is be tudott hatolni az irányítási szintig – állítja egy kiberbiztonsági vállalat. Ott már csak egy lépés hiányzott ahhoz, hogy szabotálják például egy villamos hálózat működését.

Tovább a teljes cikkre...

 

Magyar cég vizsgálja a szlovák gázvezetékterv megvalósíthatóságát

A szlovák gázszállító-rendszerirányító Eustream szerződést kötött az Euroil Kft-vel, amelynek értelmében a magyar cég készítheti el a közép- és dél-európai országok gázhálózatait összekapcsoló Eastring gázvezeték megvalósíthatósági tanulmányát. A szerződés augusztus végi aláírását követően a projekt első közös egyeztetését szeptember 5-én tartották Pozsonyban az Euroil, illetve az Esatring projekt résztvevői - Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ, Eustream - képviselőinek jelenlétében.

Tovább a teljes cikkre...