Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 6. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Új típusú naperőmű-beruházások jelenhetnek meg Magyarországon

Uniós szinten és Magyarországon is egyre élénkebb érdeklődés tapasztalható a cégek részéről a hosszú távú zöldáram-beszerzési megállapodások (PPA-k) iránt, melyekkel a társaságok mérsékelhetik a piaci áramárak emelkedéséből és ingadozásából eredő kockázataiakat. Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a PPA-beruházások megkönnyítéséről, itthon pedig egyeztetést tartottak a témáról az érintettek bevonásával. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Nőtt Magyarországon a megújuló forrásból termelt villamos energia novemberben

Tavaly novemberben 431 GWh villamos energiát termeltünk megújuló energiából. Ez 22 százalékkal magasabb, mint a megelőző év azonos hónapjában. A megújuló villamos energia 38,6 százalékát adta nap, 38,5 százalékát biomassza, 11,3 százalékát pedig szél. Az összes bruttó hazai villamosenergia-termelés 2854 GWh volt. A hazai energiatermelésre és -ellátásra vonatkozó 2021. novemberi adatok elérhetők a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) energiastatisztikai riportjában. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Energiatermelési rekordot értek el egy magyar résztvevőkkel futó európai fúziós kísérletben

Fúziósenergia-rekordot értek el az EUROfusion konzorcium kutatói – írta meg a kutatásban részt vevő ELKH Energiatudományi Kutatóközpont . A 4800 szakértő, diák és munkatárs 59 megajoule fúziós energiát tudott fenntartható körülmények között kinyerni a Joint European Torus (JET) berendezéséből.(Forrás:telex.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Ukrajnát megkerülve is jöhet orosz földgáz Európába

Deák András Oroszország-szakértő szerint Oroszországnak az az érdeke, hogy magasan tartsa a kőolaj és a földgáz árát, ezért visszafogja a kőolaj-kitermelést és az Európába irányuló gázszállítást. „Mondván, eddig azt volt, amit az európaiak akartak, most pedig az lesz, amit ők akarnak” – fogalmazott a szakértő az InfoRádiónak. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Atomerőműveket épít Franciaország, a németek meg bezárják őket

Új atomerőművek építését jelenti be a Bloomberg értesülései szerint holnap Emmanuel Macron francia elnök. A németek ugyanakkor idén bezárják a maradék atomerőműveiket is. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Nyugtatják a németek a lengyeleket, hogy a geopolitikára is odafigyelnek az Északi Áramlat 2 engedélyezésénél

Kölcsönös nyugtatás hangzott el pénteken Varsóban a német és a lengyel politikai vezetőktől, hiszen a németek azt hangsúlyozták a lengyel félelmek miatt, hogy igenis tekintettel lesznek az Északi Áramlat 2 engedélyezésénél a geopolitikai helyzetre, míg a lengyelek azt, hogy nincs baj a jogállamisággal. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Hivatalos: május 15-ig marad a befagyasztott üzemanyagár

Orbán Viktor az évértékelőjében jelentette be, már meg is jelent az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben. 480 forint lehet maximum a benzin és a gázolaj literenkénti ára. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Ha Oroszország el is zárja a gázt, csak jövő télen leszünk bajban

Ahogy melegszik az időjárás, Európa gázfogyasztása úgy esik vissza. Februárban a kontinens nagy részén már tavasziasabb az idő, így közel sem akkora fenyegetés az orosz gázellátás lekapcsolása, mint akár csak két hete volt. Ettől még sorra készülnek a vészforgatókönyvek az EU-n belül, de még az Egyesült Államok is szervezkedik. Norvégia kinyitotta az összes szelepet, Katar készülődik, a zöldhidrogén pedig berúghatja az ajtót. Igazán viszont a légkondicionálót gyártó cégek, a műtrágyagyártók és a jövő télre készülő gázszolgáltatók aggódnak. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az energiaárak elszabadulása csak ízelítő? Belerokkan a világ, ha a téves úton megy tovább

Az energiaköltségek világszerte elszabadultak. A benzinárak megugrottak az Egyesült Államokban, míg Európa a fűtési  számlák emelkedése miatt került energiaválságba. Az Egyesült Királyságban arra figyelmeztetnek:  az idősek élelem vagy fűtés nélkül maradhatnak a megnövekedett energiaszámlák miatt. Ennek a jelenségnek egy részét az okozza, hogy a világ újraindult a járvány után, azonban az is elmondható, hogy a klímapolitika egyre jobban emeli az árakat. Az új nettó zéró emissziós vállalások ezer milliárdos költségekkel járnak, ami a klímaváltozás kezelésének rossz irányát jelenti. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Ugrik a gáz- és áramár az orosz-ukrán háborús veszély miatt

Az orosz-ukrán háború közelgő esélyére hétfőn reggel jelentős drágulás alakult ki az európai vezető áram- és gázpiaci kontraktusokban részben amiatt, mert a péntek esti amerikai kijelentéseket csak most tudták lereagálni az energiapiaci szereplők. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..