Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Klein Dávid sikeresen megérkezett Nepálba

Klein Dávid sikeresen megérkezett NepálbaKlein Dávid sikeresen megérkezett Nepálba

 

Dávidtól megkaptunk a Sourcing Manaslu expedicíó első képeit illetve egy rövid naplót is, az az elmúlt napok eseményeiről:

09/01

Éjjel 3 óra van. Talán 2-3 órát szenderegtem – gyakori megszakításokkal – pakisztáni és bangladesi srácok társaságában, a reptér „táborunkban”. A padlószőnyeges (!) talajon az üvegfal és egy odarángatott padsor közé telepedtünk. Én előrelátóan még a pokrócot és a párnát is „kölcsön vettem” a repcsiről. Viszlát Dubai, irány Katmandu! A Sourcing Manaslu Expedíció megkezdődött.

A város néhol foghíjas – a földrengés sok régi épületet megrongált – de az emberek láthatóan visszazökkentek már a mindennapok itt megszokott színes, lüketető örvénylésébe. Az első nap jórészt 3 hiányzó hordóm és két napelemem „üldözésével” telik. 2014-ben hagytam őket itt, de mindenkinek más-más elképzelése van arról, hol lehetnek. A nap végére előkerül 4 régi (2010-es) hordó egy rakás kacattal, régi kötelekkel, lábasokkal. Semmi, amit keresek. A 3 hordóban van – többek között – a magashegyi pihe ruházatom, magashegyi bakancsom, kesztyűm, a vastag hálózsákom… Estére támolygok, de azért elmegyünk még Orsival Sam’s Pub-ba kocsmázni. (Orsi önkéntes állatorvosként dolgozik itt. Jó látni, ahogy tesz egy-egy kedves gesztust lehetséges betegei – a katmadui kóbor kutyák – felé…)

09/02

Végre kialudtam magam! Reggel előkerül a 3 hordóm, majd egy órával később (a város másik feléről) a két napelem is. Tele vagyok energiával. Iswari (idei ügynökünk) elviteti az egyik – már összepakolt – hordómat. A nemzetközi csapat többi tagja ma indul fel helikopterrel. Ehhez nekem semmi kedvem. Drága és semmi értelme. Inkább az egyhetes, izgalmas dzsungel túrát választom az alaptáborig, ami fokozatos akklimatizációra ad majd lehetőséget. (Különösen mert egy 5000 méter feletti hágón is átkelhetek majd.)

Napközben vásárolgatok – hó-szögeket, gázt, polifómot, élelmet, elemeket és még sok más „apróságot” – később egy régi barátommal, Dawával találkozom. Jó sokat politizálunk. (Dawa: Te ezt el se tudod képzelni, David-ji. Te Európából jöttél. Itt hatalmas a korrupció, az építkezéseken kilopják az anyagot, a politikai pártok semmiben se tudnak megállapodni az iskolázott fiatalok pedig mind elvándorolnak… Én: Hümmmm…)

Hamarosan újabb élménybeszámolóval jelentkezünk…