Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Magyar Everest Expedíció - Friss hírek

Folyamatosan érkeznek a friss hírek a Magyar Everest Expedícióról, melynek keretében ügyvezetőnk és két kollégánk is elkísérik Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot az Everest déli alaptáborába - 5344 méter magasságig - egy „trekking túra” keretében, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a természet szeretetére és nagyságára.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. március 27-én indult el Budapestről a Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának (8848 m) oxigénpalack nélküli elérése, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.

Néhány részlet a beszámolókból:

04.07. - 5344 m. - Alaptábor

Irány Gorak Shep (5140 m), ami mindössze 7,5 km távolság, de tengerszinthez képest ötszörös szorzóval lehet számolni. Ezen a szinten a cipő bekötése vagy a táska bezárása is külön erőfeszítést igényel. Egyórás éjszakai alvás után pihenőnapot javasolt a vezetőnk, de belevágtam - egy örökkévalóságnak tűnt, ahol az emberi teljesítőképességét és kimerültség határán szédelgek felfelé... Beérkezve a többiek ebédet követően folytatták útjukat az alaptábor felé, én a másnapi programot hoztam előre, és egyedül másztam a Kalapatthar-ra, hogy naplementében nézzem meg az Everestet 5300 méterről. Összeségében a 14 fős trekking csapat minden tagjának sikerült elérnie az 5300 méteres kitűzött célt!

 

04.06. - 4910 m.

Hetedik nap is teljesítve, egyre nehezebb a terep. 4910 méterre érkeztünk Lobuchera. Menet közben meglatogattuk a halott hegymászók emlékhelyeit. Minden lelassult, mint ha víz alatt lennénk, a táj gyönyörű!

 

04.05. - 4400 m.

Akklimatizaciós napunkat egy kicsit túlpörgettük, így 5000 méteres magasságig nagyon meredeken emelkedtünk, immáron a növények eltűntek maradt a zordabb sziklás környezet. Reméljük a mai plusz erőfeszítés segítségünkre lesz következő napokon!

 

04.04. - 4000 m.

Megérkeztünk a 4000 méter magasan fekvő buddhista kolostorhoz, ahol áldást fogunk kapni. Ezen magasság felett csak megtűrt vendégek vagyunk és a hegyen múlik, milyen magasra enged. Idefent csend, békesség, és harmónia uralkodik!

 

04.03. - 3800 m.
Napról napra egyre közelebb kerülünk az Everesthez! A mai napon mértékletességet tanulhattuk, hiszen a lassan haladás, folyamatos vízbevitel, tengerszinthez viszonyított 70%-os O2 tartalom ezt fejleszti. Ismét átjöttünk egy kisebb függőhídon, ahol a teherhordó állatok is járnak és sok jakkal találkoztunk. A jakok érdekessége, hogy alapvetően tériszonyos állatok. Előfordul, hogy a függőhídon beszorul a szarvuk a hálóba és akkor elkezdik erőből rángatni, na akkor élmény a hídon lenni !
3860 méteren a csend és béke fogadott bennünket a világ legmagasabban fekvő kolostora társaságában. 
 
 
 
04.02. - 3400 m.
 
Sikeresen telt az akklimatizaciós napunk, melynek az volt a célja, hogy szervezet megérezze a magasabb szintet. Ez 3800 métert jelent, a holnapi szálláshelyünk magasságát. Ugyanakkor még egy éjszakát 3400 méteren töltünk. Útközben csodás panorámában gyönyörködhettünk, hiszen láthattuk a magasabb hegyeket és az Everest csúcsát is! A délután pihenéssel telt és vízpótlással, kicsit csavarogtunk a városba, hogy a jelentkező kisebb fejfájást kivédjük. Szépen lassan közelítünk - a mennyországban éreztük magunkat...
 
  

04.01. - 3400 m.

Eltöltöttük első éjszakánkat a hegyen, fűtetlen szobákban, hálózsákban, de legalább a csapat kipihente magát és szombat reggel nekiveselkedtünk az egyik leghosszabb, de nem a legmegerőltetőbb útszakasznak. Délelőtt sziporkázó napsütésben gyalogoltunk aztán ebéd után jött a nagyobb emelkedő. A serpák utasítása szerint nagyon lassan haladtunk, annyira lassan, hogy ne lihegjen az ember, mert a lihegés segíti a tüdőödéma kialakulását.

Délután már erdőben jártunk, fantasztikus fenyőillatban meneteltünk. Átkeltünk több függőhídon, amelyek szépen mozogtak, elég félelmetes volt... Idővel az eső is eleredt, de ötre már elértük Namche Bazart, a serpák fővárosát.
 
 
 

03.31. - 2600 m.

A csapat 1-4 órás alvás után indult a reptérre és két turnusban repültünk át Luklába, ahol hűvös de szép napos idő fogadott. Egy 16 fős lélekvesztőn érkeztünk a Tenzing-Hillary reptérre, ami a világ egyik legveszélyesebb reptere, hiszen nagyon rövid és hegyoldalba épült. Ezt követően indulhatott az első bemelegítő túra, ami nem is volt olyan rövid, de végül sikeresen befutottunk Phakdingba, ahol a 10 napos túra első éjszakáját töltjük el, 2600 méteren. Az út csodaszép, egy mesébe illő környezetben, sok túrázó, csörgedező folyók, teherhordók és jakok, lovak és kutyák társaságában. Az út mellett imahelyek, boltok, éttermek várják a vándorokat.

 

03.29.

Tegnap sikeresen megérkeztünk. 17 órás utazás után leszállásnál a repülő még hét kört írt le mert dugó volt a reptéren.

Ma pedig buddhista sztupakat látogattuk és megnéztük a helyi hindu temetkezési szokásokat, a máglyán hamvasztást.

A csapat összhangban van, Dávidék külön hotelben mentálisan készülnek az expedícióra. Holnap nekünk még városnézés, pénteken pedig reggel 4-kor indulunk tovább Luklába. Az útlevelük már bekérték, most intézik az engedélyünket az Everestre.