Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Sourcing Manaslu Expedíció - 2015

Sourcing Manaslu Expedíció - 2015 ősz

Sokat tapasztalt magashegyi hegymászónk Klein Dávid a Sourcing Hungary támogatásának köszönhetően expedíciót indít bolygónk nyolcadik legmagasabb csúcsára, a 8156 méteres Manaslura, „a lélek hegyére”.

Dávid 2015. augusztus 31.-én indul útnak és remek esélyekkel bír, hogy a világ 14 nyolcezer méter feletti csúcsai közül ezúttal a Himalájában található Manaslu csúcsára juttassa fel hazánk és a SOURCING zászlóját. A mászás ideje alatt  társaságunk kapcsolatban lesz Dáviddal, így honlapunkon  folyamatos tájékoztatást adunk a kiemelkedő teljesítmény lépéseiről, így együtt izgulhatunk az újabb sikerért.  

Dávid „tiszta eszközökkel’, azaz oxigénpalack és magashegyi teherhordók használata nélkül készül a nem mindennapi sportteljesítményre. A Manaslu tiszta megmászása óriási kihívás és kiemelkedő sportteljesítmény, hiszen napjainkig a csúcsot hozzávetőleg háromszázszor érték el. (Összehasonlításképpen az Everestet eddig több mint 6000-szer érték el.)

Míg Dávid a legmagasabb hegyekben hódít meg újabb csúcsokat, addig társaságunk az energiapiacon ér el újabb rekordokat, mind a versenyezetett energia mennyiség, mind az ügyfelek száma, mind az elért megtakarítás tekintetében. Dávid filozófiája és cégünk működésében nagyon sok hasonlóság érzékelhető, keressük a kihívásokat, újabb csúcsokat hódítunk meg, jól akklimatizálódunk, „tisztán mászunk”, fair eszközökkel valamint Dávid nap és szélenergiát hasznosító alaptáborához hasonlón, mi is energiatudatosak vagyunk.

Dátumok, technikai adatok

Az expedícióra a Himalája őszi mászó-szezonjában, a monszun-esőzések után kerül sor. Az expedíció nagyjából 2 hónapot vesz majd igénybe, az alábbi ütemterv szerint:


Dátum

Esemény

augusztus 31.

Indulás a budapesti Liszt Ferenc reptérről

szeptember 5.

Terepjáróval Arugath Bazárba (576 m)

szeptember 6-14.

Az Alaptábor (4700 m) gyalogos elérése

szeptember 15. – október közepe

Mászó időszak (táborok kiépítése, akklimatizáció, várható csúcs időpont: szeptember vége, október eleje)

október végéig

Levonulás (6 nap gyalog)

október vége

Hazaérkezés Budapestre

Dávid stratégiája a következő: az alaptábor felett kisebb (könnyű sátorral felszerelt) táborokat épít ki. Minden tábort az alatta lévőből kiindulva ér el. A csúcstámadás napján a legfelső táborból indul, és ide, vagy egy alsóbb táborba tér vissza. Magashegyi teherhordókat és oxigénpalackot nem használ.

Az alaptábor 10 nap alatt kényelmesen elérhető. Megközelítése hosszú: az alaptáborig változatos vidékeken – a párás erdőktől a jeges, kopár sziklavilágig – vezet az út.

A hegyen elképzelhető, hogy Dávid csupán három tábort használ a manapság szokásos négy helyett. Bár a hegy technikailag nem számít különösebben nehéznek, bizonyos objektív veszélyforrásokra mégis kiemelten oda kell figyelni: az 1-es és 2-es tábor feletti lejtők havazás után lavinaveszélyessé válhatnak és az útvonal bizonyos szakaszai gleccserhasadékokkal tarkítottak.

A mászás kimagasló erőnlétet igényel (különösen palack nélkül), mivel a hegyen az átlagosnál gyakoribb a havazás és ez a lejtőkön állandó nyomtörést igényel. 

Az expedíciót jól képzett meteorológus csapat segíti itthonról időjárás előrejelzéseivel. 

Magassági adatok

Tábor / csúcs

Magasság

Alaptábor

4700 m

1-es tábor

5300 m

2-es tábor

6200 m

3-as tábor

6800 m

4-es tábor

7400 m

Csúcs

8156 m

Klein Dávid hegymászó önéletrajza 

Klein Dávid 1975-ben született és 13 évesen ismerkedett meg a hegymászással. Egy évvel később pedig már alapfokú sziklamászó vizsgát tett.

1998-ig hazai hegymászó iskoláinkban, az Egyesült Államokban, a Magas Tátrában ismerkedett a hegymásással, mindeközben elvégezve a tátrai nyári és téli tanfolyamokat. Magashegyi expedíciós hegymászó karrierjét 1998-ban kezdte el.

a Cho Oyu (8201 m) csúcsán, Himalája, Tibet

Dávid sokat tapasztalt, több 8000-es csúcsot megjárt magashegyi hegymászó. Magyar magashegyi mászók közül eddig 4-en jártak 8600 méter felett palack nélkül – köztük Dávid, aki 2014-ben 8700 méterig jutott az Everest északi oldalán. 

8000 méter felett a létezés határmezsgyéjén járok. Úgy is mondhatnám: alig létezem. Az emberi szervezetnek mindenhez oxigénre van szüksége: a mozgáshoz, emésztéshez, gondolkozáshoz, fűtéshez. A minket körbevevő világ emberidegen: fagyott, éles határú tárgyak, sarkos formavilág, dermedt, élettelen és kristálytiszta közeg, ami körbevesz minket.

A világom egy nehezen megtett lépésből, egy keskeny hó gerincből, sekélyes légzésem ritmusából és pislákoló tudatom zavaros gondolataiból áll. Fizikai értelemben fogoly vagyok: minden tekintetben korlátozott. E szigorú világ szabályai azonban lehetővé teszik számomra, hogy álarcok nélkül találkozhassam önmagammal, pont olyannak látva önmagamat, amilyen valójában vagyok: néha sutának, gyengének, de néha a nemesre és jóra képes embernek. Ez a lehetőség – az önmagammal való közvetlen találkozás lehetősége – számomra mindennél kedvesebbé teszi a hegyek világát. Ott, ahol alig létezem, rátalálok a létezés minőségi, nyers örömére és ezt megpróbálom lehozni ide, a tenger szintjére, és ezzel a minőséggel „vágni a fát és hordani a vizet”. Néha sikerül, néha nem. Egy biztos: e fizikai értelemben szigorú és korlátozó közeg engem, mint embert felszabadít.”

Klein Dávid – magashegyi expedíciós hegymászó

Dávid jelentősebb expedíciós eredményei

  • 1998-ban a sikeres Első Magyar Hindukush expedíció vezetője. (7000 méterig jut)
  • Két nyolcezer méter feletti csúcsot mászik meg: Gasherbrum II (8035 m, Pakisztán, 2003) és Cho Oyu (8201 m, Tibet, 2004)
  • 2001-ben sikertelen expedíciót vezet az Everest keleti, technikailag rendkívül nehéz falára. Az expedíció a fal technikailag nehéz szakaszát átmássza
  • A Mount Everesten tett kísérletei során 2007-ben 8600, 2014-ben 8700 méterig jut oxigénpalack nélkül
  • Két téli túrát hajt végre Alaszkában

SOK SIKERT DÁVID!

KÖVESSE VELÜNK DÁVIDOT ÉS LEGYEN RÉSZESE A CSÚCSTÁMADÁSNAK!

Folytatás hamarosan…