Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Az árampiac jelentős szakemberhiányt szenvedhet

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) múlt héten, Siófokon megtartott Vándorgyűlésén a magyar villamosenergia-ipari cégek több, mint 700 munkatársa vett részt. A fő aggodalomnak a konferencián a jövőben a villamosenergia-piacon bekövetkező szakemberhiányt és annak utánpótlásának kérdését tartották.

A MEE véleménye szerint a megfelelő minőségű és biztonságú hálózatok kiépítéséhez, karbantartásához magasan képzett szakemberekre van szükség. Ahhoz, hogy a szakemberképzés jobb legyen, a MEE úgy gondolja, át kell alakítani a szak-, és egyetemi képzés rendszerét. Ehhez igazítanák a tananyagok kialakítását is, ami a valós piaci igényekhez és a megváltozott technológiai elvárásokhoz illeszkedne. Ennek keretében a siófoki vándorgyűlésen megállapodás született a piaci szereplők között a jövőbeli együttműködésről.

A II. világháború után épült közel 200 ezer kilométernyi elosztóhálózat jelenleg is folyamatban lévő megújításához megfelelő szakember-utánpótlásra van szükség. A vezeték és az oszlopok cseréje mellett, egy mainál korszerűbb, komplex fogyasztói igényeket ellátó rendszereket kell létrehozni. Emellett az egyre jobban meghatározó időjárási szélsőségek között kell egyre jobb minőségi ellátást biztosítani. A 4000 milliárd forintnyi, több évtizedes beruházás alatt azonban a nemcsak a jelenlegi fogyasztást kell figyelembe venni, hanem a következő évtizedekben jelentkező, ma még pontosan nem tervezhető technológiai elvárásokat is.