Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépülését már az USA szankciói sem tudják megállítani

A rég emlegetett szankciók, amit az Egyesült Államok tervezett bevezetni a 10.5 Milliárd dollár értékű Északi Áramlat 2 nevű, Oroszországot Németországgal összekötő gázvezeték megépülése ellen, a jövő héten fognak érvénybe lépni. Ukrajna, a vezeték megépülésének fő károsultja, üdvözölte Washington gesztusát.

A német külügyminiszter nem tetszését fejezte ki: „Az Európai energiapolitika Európában fog eldőlni, nem az Egyesült Államokban. Kategorikusan visszautasítunk bármilyen külső beavatkozási kísérletet, illetve szankciót.”

Válaszul az EU akár vámokat is emelhetne a rekordokat döntő, USA-ból érkező LNG importra, viszont a helyzet eszkalálódása egyik félnek sem érdeke. Ennek fényében az Egyesült Államok szankciói sem fogják érinteni a projekt pénzügyi befektetőit (Engie SA, Uniper SE, OMV AG, Wintershall Dea GmbH and Royal Dutch Shell Plc), így a munkálatok legfeljebb késhetnek, bár Lavror orosz külügyminiszter szerint még erre sem fog sor kerülni. A tervek szerint a vezeték 2020 nyarán kerül beüzemelésre.

A Török Áramlat gázvezeték megépülését akadályozó szankciók céljukat vesztették és előreláthatólag már januárban megkezdődik az orosz gáz szállítása.

Ukrajnát megkerülő gáz-szállítási utak teljes üzembe helyezése előtt viszont van még egy bizonytalan időszak: ugyanis Oroszország-Ukrajnával kötött rendszerhasználati (gáz-tranzit) szerződése az év végével lejár és jövőre évre még nincs megállapodás, mivel a két fél igen eltérő tranzit kapacitást szeretne leszerződni.