Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Az orosz cseppfolyós gáz árversenyben megveri az USA LNG árait

Oroszország stratégiai céljává tette az európai gázpiac feletti dominanciájának megerősítését és megtartását. Az árversenybe élesen beleállva elérték, hogy az Algériai és Nigériai importőrök kiszoruljanak a piacról, illetve az USA-ból érkező LNG létjogosultságát is kérdőre vonják: az Oroszországból érkező gáz nem csak vezetéken, hanem LNG formájában is az USA árai alá tud vágni annyira, hogy beszerzés forrása ne politikai kérdés legyen, hanem az ésszerű, kedvezőbb piaci ajánlat alapján dőljön el.

Európába Qatar szállított tavaly a legtöbbet: 21 mnt-át, Oroszország 16 mnt-át (előző évben ez csupán 7 mnt volt), USA pedig 12mnt-át.
A Gazprom által kezelt ESP (elektronikus kereskedési felület) nagyban megkönnyíti a spot kereskedést, további piac befolyást szerezve a vállalatnak.
A piaci átrendeződése megfigyelhető felhasználói oldalon is: egyre többen térnek át szén-tüzelésről földgázra a kedvező árak miatt, viszont az infrastruktúra átépítése időigényes, ugyanakkor szükségszerű folyamat. Ezért a 2020-2021-es LNG túlkínálat a piacon még nem jelen lévő, ”rejtett” kapacitások szívhatják fel.