Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

A gázpiacról kivonult a Telekom, vizsgálják, mit lépjenek az árampiacon

Mind a vezetékes, mind a mobilhálózat fejlesztése meghatározó lesz a Magyar Telekom tevékenységében a következő időszakban - mondta a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón Budapesten.

Szabó János hozzáfűzte: arra törekszik a társaság, hogy tovább növelje az ügyfelek elégedettségét, így megtartsa ügyfélkörét, illetve tartós növekedési pályán tartsa a céget.

Az első negyedév eredményei között biztatónak értékelte, hogy a társaság bevétele, valamint a kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) is nőtt, készpénztermelő képessége (cashflow) pedig 10 milliárd forinttal javult, bár továbbra is negatív.

A Telekom nettó eredménye ugyanakkor 48,1 százalékkal, 2,5 milliárd forintra csökkent a tavalyi első negyedévhez képest.

A vezérigazgató-helyettes megismételte azt a célkitűzést, hogy az újgenerációs vezetékes hálózat fejlesztésének felgyorsításával az idén 440 ezer háztartást szeretnének elérni a szélessávú szolgáltatásokkal, így év végére mintegy 2,2 millió háztartásra nő a vállalat nagysebességű vezetékes internet lefedettsége. A mobil szélessávú, 4G/LTE fejlesztés is folytatódik, és az idei év végére a mostani 84 százalékról 97 százalékra növekszik a lefedettség.

Szabó János beszélt arról is, hogy a társaság augusztustól kilép a lakossági gázszolgáltatási piacról, de az üzleti előfizetőket továbbra is megtartja, utóbbi a szegmensben továbbra is értékteremtő a vállalat jelenléte. A lakossági szolgáltatás megszüntetését a megváltozott piaci környezettel indokolta, amely miatt hosszútávon már nem fenntartható az árelőny, amit az előfizetőknek nyújtani tudtak.
Hozzátette, hogy a villamosenergia-szolgáltatás területén is vizsgálják a további lehetőségeket, de döntés erről egyelőre nincs.

A Magyar Telekom kedden tette közzé a 2015. első negyedéves gazdálkodási eredményeit: a csoport konszolidált  bevételei 3,3 százalékkal, 156,96 milliárd forintra nőttek, míg a társaság részvényeseire jutó adózott eredmény 48,1 százalékkal, 2,5 milliárd forintra csökkent. Az EBITDA eredmény 4,8 százalékkal emelkedett, 42,5 milliárd forint lett.

A Telekom kissé lefelé módosította idei árbevétel-előrejelzését: a tavalyival megközelítőleg azonos árbevételt vár, míg az év elején nulla és 3 százalék közötti növekedést jelzett előre. A változás oka, hogy a társaság az idén augusztustól kilép a lakossági gázpiacról, továbbá az üzleti energiaszolgáltatásra a második félévben vegyesvállalatot alapít, amelynek eredményeit a jövőben nem konszolidálja.