Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 444 Mrd Ft
Projektek száma: 8693 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 9340 GWh
Földgáz energia: 2130 Mio m3
Elért meg- takarítás: 44 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 31. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal. 

 

 

 

Az Engie kiszállhat az Északi áramlat 2-ből

Amennyiben az Egyesült Államok által bevezetett szankciók életbe lépnek, a francia energetikai konszern valószínűleg nem finanszírozza tovább az Északi Áramlat 2 gázvezeték építését – jelentette be Pierre Chareyre, az Engie gázüzletágának vezetője Párizsban. A korábbi GDF Suez az Uniper,  a Wintershall, az OMV és a Royal Dutch Shell konszernekkel közösen az Északi Áramlat 2 építési költségeinek 50 százalékát finanszírozza, egyenként 950 millió euró értékben.

Tovább a teljes cikkre...

 

Kéthavi csúcson az olajár

A WTI néhány centtel az 50 dolláros szint alatt volt a ma reggeli New York-i tőzsdenyitásnál, miután a múlt heti hírek, főleg a szaúdi exportkorlátozások jelentős lökést adtak az olajnak. A hírek szerint az OPEC és a vele partneri viszonyban lévő nem-OPEC országok a héten találkoznak, hogy megvitassák miként lehetne rávenni néhány országot a vállalások teljes betartására – közölte az Erste Befektetési Zrt.

Tovább a teljes cikkre...

 

Kurtább lehet a tervezettnél a gázprojekt

Nem vezettek eredményre az FGSZ Földgázszállító Zrt., valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) között arról folyó egyeztetések, hogy milyen feltételekkel lehet meghirdetni a Románia, Magyarország és Ausztria közötti gázszállító projekthez kapcsolódó kapacitásokat.

Tovább a teljes cikkre...

 

Bevezeti az eurót a gáztőzsde

Több mint másfélszeresére nőtt a Közép-Kelet-Európai Gáz Tőzsde (CEEGEX) kereskedőinek létszáma az elmúlt három hónapban, miután 2017. május 1. és július 31. között kedvezményesen léphettek be új tagok a piacra. Egyéb fejlesztések mellett, a tőzsde azon is dolgozik, hogy októbertől euróalapú kereskedés válthassa a forint alapút.

Tovább a teljes cikkre...

 

Ukrajnában terjeszkedik a MET csoport

Bővítené ukrajnai tevékenységét és a végfogyasztók felé is nyitna a MET. Miután 2016-ban alapított leányvállalata, a MET Ukrajna 2017 júliusában megkapta a gázkereskedelmi engedélyt, hamarosan az ukrán nem lakossági, jellemzően ipari nagyfogyasztói körnek is értékesíthet földgázt.

Tovább a teljes cikkre...

 

Csökkennek a készletek az Egyesült Államokban

Zsinórban ötödik hete csökkennek az amerikai kőolajkészletek – közölte tegnap az Energiainformációs Hivatal. A készletek több mint 1,5 millió hordóval apadtak a július 28-ig tartó héten, ami egyrészt elmarad a közel 3 millió hordós elemzői várakozásoktól, másrészt messze kevesebb, mint az azt megelőző heti 7,2 millió hordós csökkenés. A hírre pár perc alatt 1 százalékot esett az árfolyam, majd a zuhanást ledolgozva mindkét kőolajfajta árfolyama visszapattant: a Brent az 52-es, a WTI az 50-es szintet közelítette meg.

Tovább a teljes cikkre...

 

Megdőlt az idei áramfogyasztási csúcs

A fokozódó hőség miatt tegnap megdőlt az idei fogyasztási csúcs a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójánál. Az idei nyár legmelegebb hetében a Nemzeti Közművek ügyfeleinek napi fogyasztása több volt, mint amennyi villamos energiát egy 6000 fős településen használnak éves szinten, például a Bács-Kiskun megyei Izsákon - áll a közleményben.

Tovább a teljes cikkre...