Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 457 Mrd Ft
Projektek száma: 8800 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 9690 GWh
Földgáz energia: 2230 Mio m3
Elért meg- takarítás: 45 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle- 38.hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

A Gazprom ismét Horvátország gázszállító partnere lett

Orosz lapértesülés szerint hosszú távú gázszállítási megállapodást írt alá a Gazprom orosz gázipari vállalat a legnagyobb horvát földgázimportőrrel, a Prvo Plinarsko Drustvo d.o.o. (PPD) vállalattal, és ezzel a Gazprom 2010 óta először ismét Horvátország kulcsfontosságú gázszállító partnerévé vált.

Tovább a teljes cikkre...

 

Új vezető került a Démász élére

Bally Attila lett a Démász új vezérigazgatója, Kóbor György, a tulajdonos NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a cégcsoport stratégiájának kidolgozására fókuszál.

Tovább a teljes cikkre...

 

Elkészült az Alteo új erőműve

Elkészült az Alteo új debreceni erőműve, így a cég már két olyan létesítménnyel rendelkezik Debrecenben, amely a helyi hulladéklerakó telepen keletkezett depóniagázból állít elő villamos energiát – közölte ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója a keddi avatáson.

Tovább a teljes cikkre...

 

Orosz érdeket szolgál a váratlan magyar energetikai döntés?

A hivatalos indoklás szerint kereskedelmi okok motiválták a bolgár-román-magyar-osztrák (BRUA) gázvezetékről a magyar fél által nyáron hozott váratlan döntést, amely Ausztria helyett gyakorlatilag Magyarországot jelölné ki a vezeték végállomásául, a döntést ugyanakkor érdekes megvilágításba helyezheti, hogy éppen abban az időszakban született meg, amikor Oroszország nagy erőket mozgósítva igyekszik bebiztosítani a BRUA-val részben rivális Északi Áramlat 2 nevű projektjét, illetve amikor a Gazprom elkezdte a Dél-Kelet-Európa felé is meghosszabbítható TurkStream gázvezeték kivitelezését is - hívja fel a figyelmet a Financial Times a meglepő magyar döntést övező spekulációk kapcsán, amely szerinte megszüntetett egy alternatív nyugat-európai gázellátási lehetőséget.

Tovább a teljes cikkre...

 

Távolodik egymástól a WTI és a Brent

Egyre szé­lesebbre nyílik a Brent és WTI olajtípus ára közötti olló, a különbség több mint 5 dollárra nőtt, amire 2015 óta nem volt példa.

Tovább a teljes cikkre...

 

Készülnek a fordulatra az olajpiac urai

Ismét összegyűltek a legnagyobb olajtermelő országok energiaügyi miniszterei, hogy megvitassák a globális piaci túlkínálat leépítését és az árak megtámasztását szolgáló esetleges további közös intézkedések lehetőségét. A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és más jelentős olajországok szakminiszterei várhatóan nem hoznak majd konkrét döntést a pénteki bécsi ülésen, az itt születő ajánlások azonban iránymutatóak lehetnek a novemberi, szélesebb körű találkozó számára. Általános vélemény szerint az OPEC és az együttműködő országok egyelőre a további kivárás mellett foglalnak majd állást, és amennyiben a piaci helyzet alakulása alapján szükségesnek látják, arányában és időtartamában is kiterjeszthetik olajkitermelésük visszavágását.

Tovább a teljes cikkre...