Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 478 Mrd Ft
Projektek száma: 8900 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11000 GWh
Földgáz energia: 2270 Mio m3
Elért meg- takarítás: 45 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 39. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Négy éve nem volt ilyen drága az olaj

Több mint 2 százalékkal, négyéves csúcsra emelkedett a Brent típusú könnyűolaj világpiaci ára hétfőn annak nyomán, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) elutasította a kitermelés azonnali növelését, jóllehet Donald Trump amerikai elnök többször is felszólította az olajkartellt, hogy tegyen lépéseket a globális kínálat bővítésére az árak kordában tartásának érdekében.

Tovább a teljes cikkre...

 

Miért drágul a gáz idén? Mit éreznek ebből a magyar cégek?

A szélsőséges időjárás nem csak a mezőgazdaságra vagy a turizmusra van hatással, hanem az energiapiacra is. A nyári hőségben több légkondicionáló üzemel, ezért nagyobb az áramfogyasztás, de az időjárás miatt a gáz ára is emelkedhet. Kérdés, hogy mit éreznek ebből a magyar cégek?

 
 

Nagy beolvasztásra készül az MVM

Várhatóan a kiskereskedelem jut az MVM-be beolvadó Nemzeti Közműveknek a csoporton belül, a nagykereskedelem pedig az MVM-é lesz. A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) vezetésének még az ősszel fel kell vázolnia a felerészben már az MVM tulajdonában lévő Nemzeti Közművek (NKM) Zrt. beolvasztásának szerinte legészszerűbb módját – értesült a Világgazdaság. A munka már akkor megkezdődött, amikor augusztus 2-án Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Kóbor Györgyöt kinevezte az MVM élére, a napokban pedig szintén a miniszter mondta a két állami energiaóriás kapcsán a Figyelőnek, hogy „összenő, ami összetartozik”. Az NKM másik fele a Magyar Fejlesztési Banké (MFB) és a magyar államé.

Tovább a teljes cikkre...

 

Jövőre indul az E.ON és a Microsoft legújabb együttműködése

A nemzetközi E.ON csoport és a Microsoft együttműködésben új szabványokat teremtő szoftveres megoldást fejlesztett ki az okosotthonok számára, a termék jövő év elejétől kerül a piacra és alkalmas lesz többek között arra, hogy áramköltséget takarítson meg és egységesítse a fűtési és hűtési rendszerek vezérlését - szerepel az E.ON közleményében. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Elszállhatnak az árak a magyar benzinkutakon Trump terve miatt

Egyre nagyobbnak tűnik az esély az olajár további jelentős emelkedésére. Míg nemrég még sokan riogatásnak tartották a 100 dolláros és ezt meghaladó előrejelzéseket, már egyre több olyan prognózis lát napvilágot, amely reális lehetőségnek tartja ezt, és a következő hónapokban az olaj lendületes drágulásával számol. Ez pedig az autósoknak is rossz hír, mivel az üzemanyagárak szinte azonnali emelkedését idézné elő. A fő okot az Egyesült Államok iráni olajexportra vonatkozó szankciói jelentik, amelyek novembertől érezhetően csökkentenék a globális olajpiaci kínálatot. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Alaposan visszaesett az Elmű és az Émász profitja

Közzétette idei első féléves számait az Elmű és az Émász. Mindkét társaság bevétele és profitja is csökkent tavalyhoz képest. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Visszavették a Paksi Atomerőmű teljesítményét

3-as blokkban karbantartási munkálatokat végeznek, a csökkentett üzemmódnak a nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs.

Tovább a teljes cikkre...