Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 3. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Jelentősen csökkent a kőolaj és a földgáz exportjából származó orosz bevétel

Zuhant Oroszország bevétele a kőolaj és a földgáz exportjából a kereslet visszaesése és az energiahordozók árának csökkenése miatt tavaly az első 11 hónapban. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Paks II.: hosszabbíthat az atomhivatal

Tavaly tizenkilenc műszaki zavar volt a magyarországi atomerőműben, de egyik sem kockáztatta a nukleáris biztonságot. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Őszre térhet észhez az orosz gazdaság

A davosi Világgazdasági Fórumot idén január 25-i héten online formában tartják, míg a személyes részvétellel zajló eseményt májusban rendezik, a hagyományokkal ellentétben ezúttal nem a svájci Davosban, hanem Szingapúrban. Az idén ötvenedik alkalommal megrendezett találkozó legfontosabb témája az a felismerés, hogy egyetlen intézmény vagy egyén sem képes egyedül kezelni az egymásra épülő gazdasági, környezeti, társadalmi és technológiai kihívásokat, amire a COVID-19 járvány okozta váláság különösen élesen mutatott rá. A járvány felgyorsította a rendszerszintű változásokat, amelyek már annak kezdete előtt is láthatóak voltak. Ebben az új helyzetben a legfontosabb cél, hogy a világ gazdasági vezetői a lehető leghamarabb együttműködjenek a befogadóbb, összetartóbb és fenntarthatóbb jövő érdekében.(Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A MET lezárta a 42 megawattos szélerőműpark felvásárlását Bulgáriában

A MET Csoport lezárta a tranzakciót, amelynek keretében az olasz Enel Green Powertől megvásárolta a 42 megawattos szélerőműpark 100 százalékos tulajdonrészét Bulgáriában. Az ügylet, amelyet a bolgár és a szerb versenyhatóság is engedélyezett, 2021. január 20-án zárult. (Forrás: nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Megérkezett az áttörés az energiatárolásban: 300 megawattos lett a kaliforniai óriás akkumulátor

A világ jelenleg legnagyobb akkumulátoros energiatárolóját helyezték üzembe a kaliforniai Moss Landingben. Nem ez lesz az utolsó idén átadott giga projekt. (Forrás: nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Konzultáció az 5. PCI-listára jelölt villamosenergia- és földgázprojektekről

A MEKH felhívja a hazai villamosenergia- és földgázrendszer szereplők figyelmét, hogy az Európai Bizottság 2021. január 14-én 12 hetes konzultációt indított az uniós közös érdekű energiainfrastruktúra projektek ötödik listájára, azaz az 5. PCI (projects of common interest) listára jelölt villamosenergia- és földgázprojektekről.(Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Lezárult a földgázszállítói referenciaár-módszertanról folytatott nyilvános konzultáció

A Hivatal 2020. november 15. és 2021. január 15. között nyilvános konzultációt folytatott az összehangolt földgázszállítási tarifaszerkezetekre vonatkozó üzemi és kereskedelmi szabályzat létrehozásáról szóló 2017/460 Európai Bizottsági rendelet (a továbbiakban: TAR NC) alapján a 2021-2025-ös árszabályozási ciklusban alkalmazandó földgázszállítói referenciaár-módszertanról.  (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Fontos szerephez juthat a magánszektor a megújuló energia finanszírozásában

Megkezdődött a 2020 szeptemberében elfogadott, megújuló energiát finanszírozó uniós mechanizmus végrehajtása, melyet pénzügyi hozzájárulással magánbefektetők is támogathatnak.  (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Nemzetközi energiaárak alakulása 2020 decemberében

2020 utolsó hónapjában – csakúgy, mint az elmúlt év egészében – megtartotta vezető helyét Magyarország az európai uniós országok között a lakossági fogyasztók földgáz és villamos energia átlagárának tekintetében.  (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Egyszerűsödik a MEKH elektronikus ügyintézése

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ÁNYK űrlapjai mellett, egyre több ügytípus esetében lesznek elérhetők az újfajta, Személyreszabott Ügyintézési Felületen (SZÜF) kitölthető iForm technológiával készült űrlapok. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...