Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 40. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Földgáz: kemény stresszteszt vár Európára télen, főszerepet kaphat az időjárás

Ma már egyértelműen úgy tűnik, hogy globális energiaválság alakult ki: a földgáz- és villamosenergia-piaci árak Európától Ázsián át az Egyesült Államokig az egekbe szöktek, a kínálat szűkös, miközben a fűtési energia igények megugrását hozó tél még mindig messze van. Az elemzői várakozások alapján a neheze csak most jöhet, és az árak még tovább emelkednek, mielőtt fordulat állna be - különösen, ha zord tél vár ránk. (Forrás: nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Európa gázválságban, az energiaárak pedig legázolják a gazdaságot

Nagy-Britanniában sorban jelentenek csődöt a gázszolgáltatók, miután az irányadó európai gázindexek több mint 300%-ot emelkedtek egy éven belül és képtelenek kigazdálkodni az ebből fakadó veszteséget, és gyakorlatilag leállt a teljes brit vegyipar. Egymásnak feszül az EU és Oroszország az Északi Áramlat 2 gázvezeték üzembe állítása és a magas gázárak miatt: míg az EU az oroszokat vádolja azzal, hogy politikai okokból mesterségesen csökkentik a szállításokat Európa irányába, ezzel részben előidézve a rekordmagas árakat, addig Moszkva Brüsszel elhibázott energiapolitikájára mutogat, mint ok-okozatra. Mindeközben pedig Kína elszívja a fellélegzést jelentő cseppfolyósított-gáz (LNG) szállítmányokat Európából, tovább pörgetve az árakat. Ezeken felül az időjárásmodellezők pedig egész Európára történelmi hidegekkel riogatnak 2021-22 telére, miközben a kontinens az egyik legsúlyosabb gázválságát éli át – tetézve a 2020 óta tartó Covid-pandémia negatív hatásait. Érdemes megvizsgálni, milyen piaci és geopolitikai folyamatok idézték elő ezt a válságot, és mit tartogat az eljövendő tél. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Augusztusban tovább drágult a villamos energia

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) villamosenergiapiac-monitoring jelentése szerint augusztusban tovább folytatódott a villamos energia árának emelkedése az európai és a hazai piacokon egyaránt. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A világ legnagyobb hidrogénüzeme épül Szaúd-Arábiában

Az Air Products & Chemicals, az amerikai ipari gázóriás nemrégen jelentette be, hogy Szaúd-Arábiában egy zöld hidrogénüzem építését tervezi. A 4 gigawattnyi szél- és napenergiával működő üzem a világ eddigi legnagyobb ilyen típusú projektje. (Forrás: nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...