Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 5. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Itt az MNB kamatdöntése!

A várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta fő kamatlábait a jegybank monetáris tanácsa. Eszerint holnaptól az alapkamat 0,9%-on, a kamatfolyosó két szélét kijelölő egynapos betéti és hitel kamatláb pedig -0,05%-on, illetve 0,9%-on marad. A közlemény szerint a tanács "az inflációs kilátások tartós megváltozásához" köti a további monetáris politikai lépéseket. Ez az új megfoglamazás erőteljesebb elköteleződést sugall a laza monetáris politika fenntartása ügyében.

Tovább a teljes cikkre...

 

Annyi gáz van a tárolókban, amennyivel még egy telet lazán kibírna Magyarország

Az enyhe télnek, a rekord betárolt mennyiségnek és a tartalékot tudatosan kímélő felhasználásnak köszönhetően a magyarországi gáztárolók töltöttsége január vége felé még mindig 86 százalék körül alakul. A január 22-én rendelkezésre állt mintegy 5,574 milliárd köbméteres töltöttséggel az ország önmagában, az egyébként fennálló importlehetőségek és hazai kitermelés nélkül is képes lenne átvészelni egy keményebb telet is. Bár az engedély szerinti maximális kapacitás "mindösszesen" 6,33 milliárd köbméter, decemberben a tartalék mennyisége elérte a 6,451 milliárd köbmétert is.

Tovább a teljes cikkre...

 

2022 után Lengyelország már nem vásárol földgázt a Gazpromtól

Lengyelország tavaly 8 milliárd 950 millió köbméterre földgáz importál Oroszországból, ami 1 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A PGNiG lengyel állami gázszolgáltató azt is bejelentette, hogy a teljes lengyel gázimporton belül az orosz szállítások aránya tavaly 60 százalékra esett a 2018. évi 69 százalékról.

Tovább a teljes cikkre...

 

Óvatos vagy bátor klímaügyben a kormány?

Már valószínűleg senkit nem kell meggyőzni arról, hogy a klímaváltozás korunk egyik, ha nem a legsúlyosabb problémája, amellyel az egész emberiségnek, így Magyarországnak is szembe kell néznie. Az pedig, hogy a magyar kormány hogyan tervezi ezt megtenni, az kiderült a januárban megjelent legújabb energetikai és klímastratégiából.

Tovább a teljes cikkre...

 

Egy remek üzlet miatt gyengül rohamosan a forint

A forint árfolyama tavaly az év egészében kilenc forintot veszített az euróval szemben, idén már egyetlen hónap alatt nyolcat. Nem csoda, hiszen a forint most a világ legkisebb reálkamatú devizája. Ezért európai, de még amerikai befektetők is „rászálltak”, különböző ügyletekben shortolják, miközben megveszik a cseh koronát, a mexikói pesót vagy éppen a norvég koronát. Mi az a carry trade? És hová vezet ez a folyamat?

Tovább a teljes cikkre...