Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 8. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Először a gázblokkot kell megépíteni

Az 500 megawattos, gázüzemű blokknak 2025 végére már állnia kell a Mátrai Erőmű területén, amelynek technológiaváltása során az egyik kiemelt szempont a foglalkoztatás fenntartása – mondta a Világgazdaságnak Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Tavaly 3,5 százalékkal csökkent a világ gázkereslete

Tavaly 3,5 százalékkal csökkent a világ gázkereslete 2019-hez képest, de a következő évtizedben növekedés várható – jelentette ki az energetikáért is felelős orosz miniszterelnök-helyettes. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Fontos határidő kitolásával teremtene egyértelmű helyzetet a napelemes iparág

Nem egyértelmű az állami támogatással megvalósuló háztartási napelemes rendszerek esetében idén nyártól várható elszámolásbeli változás szabályozása, ezért a szolgáltatók gyakorlata sem egységes. Van, ahol az óra felszerelésére, máshol a hálózathasználati szerződés megkötésére vonatkozik a jelenlegi szaldó elszámolási rendszer végét jelölő június 30-i dátum, ami nem egyenlő elbánást eredményez. Egyebek mellett erre is megoldást nyújtanának a napelemes szakma felvetései, amelyekről újabb lényeges részletek derültek ki. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Lejárt a környezetromboló széntüzelés ideje, átalakul a Mátrai Erőmű

A Mátrai Erőmű 2025 végén kivezetné a jelenlegi lignittüzelésű blokkokat, amelyeket gázturbinás erőművel váltanának ki, de emellett a mostani átalakítások részeként napelemes beruházás is megvalósul, illetve hulladék- és biomassza-égetésre alkalmas kiserőmű is épül. A munkahelyek védelme azonban kiemelten fontos – nyilatkozta Steiner Attila az ITM államtitkára a Világgazdaságnak. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Itt a Mol nagy bejelentése, meghirdették a fordulatot

A Mol utoljára 2016-ban fogalmazott meg komplex, hosszútávú, stratégiát, amelyet most aktualizált a vállalat, az új stratégiában még nagyobb fókuszt kapnak a fenntarthatósági célok, és bekerült a 2030 utáni időszakra vonatkozó jövőkép, és a távlati tervek is. A fosszilis motorüzemanyagok iránti kereslet hosszú távú csökkenése miatt a Mol folytatja és felgyorsítja az átállást az üzemanyag-termelésről a vegyiparra, a fogyasztói szolgáltatások területén magas szinten digitalizált kiskereskedelmi és komplex mobilitási szolgáltatóvá kíván válni a régióban. A vállalat olyan új üzletágakba tervez beruházni, mint a hulladékkezelés és -hasznosítás, az újrahasznosítás, a szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás, a második generációs bioüzemanyagok vagy akár a hidrogénnel kapcsolatos lehetőségek. 2030-ra a beruházási költségek több mint felét, 2050-re pedig teljes egészét fenntartható beruházásokra fordítaná a Mol. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Szép csendben többször is megdőlt a magyar napenergia-termelési rekord februárban

Miközben jelenleg napenergia témában Magyarországon a legtöbb embert valószínűleg az otthonfelújítási támogatás és az ezzel megvalósítható háztartási napelemes rendszerek ügye, illetve az elszámolási rendszer közelgő változása foglalkoztatja, február utolsó hetében jókora új napenergia-termelési rekord született. (Forrás:nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

A MEKH Energiadíj-kalkulátora a legkedvezőbb tarifacsomag kiválasztásában is segít

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) új Energiadíj-kalkulátora segítségével a cégek mostantól egyszerűen összehasonlíthatják a villamosenergia-kereskedők aktuális árajánlatait. „A szakembereink által kifejlesztett alkalmazás egyetlen kereskedőt sem részesít előnyben, az ajánlatokat részrehajlásmentesen, a villamosenergia-kereskedők által szolgáltatott főbb, objektív paraméterek alapján hasonlítja össze, ezzel is segítve a fogyasztók tájékozódását.” – hangsúlyozta Dr. Tóth Tamás a MEKH elnökhelyettese az új alkalmazással kapcsolatban. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Jelentős változások előtt áll a hazai és az európai uniós villamosenergia-piac

Az iparág jövőjét meghatározó jogszabályokról, azok hazai implementációjáról beszélt Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke a MEKSZ 2021 Konferencián. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Február 12-én több mint 62 millió köbméter volt a gázfogyasztás

Több mint 62.768.000 köbméter földgázt fogyasztott az ország az idei tél eddigi leghidegebb napján február 12-én. Ez közel 20 millió köbméterrel több, mint az előző évek ugyanezen napjának átlagos fogyasztása. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A MEKH megkezdte az egyeztetéseket a földgázrendszer tízéves fejlesztési tervéről

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megkezdte a hazai földgázrendszer 2021. évi tízéves fejlesztési tervének előkészítésével kapcsolatos egyeztetéseket. Az idei fejlesztési tervnek május 31-ig kell elkészülnie.(Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Az energiapiacok működését meghatározó jogszabályokról beszél majd a MEKH elnöke a MEKSZ 2021 Konferencián

Horváth Péter János a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke előadást tart a MEKSZ 2021 Konferencián február 25-én, ahol beszél majd a MEKH kibővített feladatköréről és azokról a jogszabályokról, amelyek a jövőben alapvetően változtatják meg a nagy- és kiskereskedelmi energiapiacok működését. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...