Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Klein Dávid épségben leért, hivatalos a csúcssiker

A magyar mászó az alaptáborból telefonon erősítette meg, hogy elérte az Annapurna csúcsát. Most, hogy Dávid biztonságban van, kijelenthetjük: a Johnnie Walker Annapurna Expedíció sikerrel zárult. Erre a hírre vártunk, amióta a nepáli expedíciószervező publikálta a csúcsot elértek névsorát. Az Annapurna a nyolcezresek között is veszélyesnek számít. Itt különösen igaz, hogy a hegyet csak akkor másztad meg, ha leértél az alaptáborba.

A Johnnie Walker Annapurna Expedíció tájékoztatása szerint Dávid a csúcsmászás után a 4-es táborban töltötte az éjszakát, kb. 7100 méteren, majd a mai nap során szerencsésen leereszkedett az alaptáborba.

A csúcsmászásról részleteket egyelőre nem közöltek, de Dávid mászótársa, a német Jost Kobusch GPS jeladója adatai alapján legalább 13 órán keresztül tartott az út csak felfelé.

Dávid az alaptáborból telefonon jelentkezett be:

 „Biztonságban vagyok az alaptáborban és innen megerősítem, hogy május elsején elértem az Annapurna csúcsát oxigénpalack nélkül. Nagyon nehéz volt az út felfelé és lefelé is, ezért a 4-es táborban pihentünk tegnap éjszaka Josttal, a német hegymászótársammal. Nagyon nehéz utunk volt ma is lefelé. Nagyon köszönöm a kedves szavakat, hamarosan jövök a részletekkel, de most igyekszem aludni legalább 10 órát.”
Idén nagyon kegyes volt az Annapurna a hegymászókhoz: harmincan érték el a csúcsot, ami az eddigi összes sikeres mászás 12%-a! A hegyen eddig 72-en vesztették életüket.

Klein Dávid az Annapurna első magyar megmászója. Már csak két, magyarok által érintetlen nyolcezres maradt a Himalájában: a Shishapangma és a K2. Utóbbira készül júniusban Suhajda Szilárd.

Ha szeretnétek jobban megismerni Dávidot, olvassátok el a tavalyi Manaszlu-mászása után vele készített interjúnkat.

A végére pedig egy filozofikus gondolat a hegymászás miértjéről, melyet Dávid az Annapurna-csúcstámadás előtt írt:
 „A hegymászás számomra a szabadságot jelenti, de ez egy nagyon szigorú szabadság, gyönyörű a környezet, de persze nagyon kemény a feladat. Ebben a szabadságban találkozom önmagammal, gazdagabban, őszintébben érek vissza ilyenkor egy-egy expedícióról. Fontos számomra, hogy a hegymászás egy kemény fizikai teljesítményre épül, de végső soron egy lelki jellegű élmény, mélyen megélem, ami történik velem. Már önmagában a megmérettetés is a sikert jelenti számomra és ez fontos a mindennapokban is – hogy boldogan csináljuk végig a mindennapokat.”

Tavalyi Sourcing Manaslu Expedíció sikerét követően a Sourcing Hungary Kft. kiemelt támogatóként járult hozzá az egyik legsikeresebb magyar hegymászó, Klein Dávid újabb hódításához.