Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

A nagyvárosok kétharmada a Sourcing szakértelmét választotta energia beszerzéseihez

Sourcing Hungary Kft. 2008 óta folytat le beszerzési, 2009 óta pedig közbeszerzési eljárásokat, amely eredményeképpen az elmúlt 11 évben piacvezetővé vált és megtartotta ezen pozícióját a villamos- és földgáz energia beszerzési tanácsadók piacán az állami szektorban illetve a versenypiacon egyaránt.

A Sourcing Hungary Kft. Magyarország piacvezető független energetikai és beszerzési szakértő szervezete. Küldetése szakértő szolgáltatóként a legnagyobb pénz, idő és energia megtakarítás elérése ügyfelei számára. Szakértői által támogatott projektekben, az elmúlt időszakban 4500 fogyasztónál 478 milliárd forintos összértékben bonyolított le energia beszerzési tendereket, eljárásokat.

A társaság ez idáig közbeszerzési tanácsadó szervezetként illetve Felelős Akkreditált Közbeszerzési Szaktanácsadói útján mintegy 560 energia beszerzés tárgyú közbeszerzési eljárást bonyolított le villamos- és földgáz energia témakörben 137 milliárd forintos beszerzési összértékben, 1380 fogyasztó (több mint 250 önkormányzat, MJV, fővárosi kerület, Főváros) számára, 62 000 fogyasztási helyen több mint 24,2 milliárd forintos megtakarítással hozzájárulva az állami költségvetésből gazdálkodó szervezetek eredményesebb működéséhez.

Az éllovas szerepkör egyidejűleg megjelenik az önkormányzati szektorban is, hiszen a közbeszerzésre kötelezett energiafelhasználás szempontjából nagyvárosok kétharmada a Sourcing szakértelmét választotta energia beszerzéseihez.

  • Energiafogyasztásuk alapján jellemzően – az iskolák fenntartásának újrarendezését követően is - a 10 000 főt meghaladó városok rendelkeznek olyan beszerzési értékkel villamos- és földgáz energia beszerzésük során, amely meghaladja a közbeszerzési értékhatárt. Az ekkora méretű 121 hazai város közül 79 már a Sourcing szakértelmét választotta, amely 65%-os arány, tehát az energiafelhasználás szempontjából nagyvárosok kétharmada.
  • 23 Megyei Jogú Város illetve Megyeszékhely közül 13 bízta szakértelmünkre magát, amely 56%-os arány, amely több mint minden második MJV-t jelenti.
  • A 23 fővárosi kerület és a Főváros közül eddig 10 választotta már a Sourcing közbeszerzési üzletágát, amely 42%-os arány, így közel minden második kerület energia beszerzését mi folytattuk le. 
  • A falvaknál nagyobb önkormányzatok (Főváros, kerületek, Megyei Jogú Városok és Megyeszékhelyek, 10 ezer fő feletti és alatti városok, nagyközségek és községek) tekintetében már több mint 250 önkormányzat választotta a Sourcing szakértelmét energia beszerzéseihez egyedi vagy csoportos MEBEK (Magyar Energia Beszerzési Közösség) keretein belül lebonyolított versenypiaci beszerzés illetve közbeszerzés lefolytatására, amely 56%-os arányt jelent.

A hirdetményes eljárásokból látszik, hogy a közbeszerzésre kötelezett önkormányzatok kétharmada (63%) alkalmaz tanácsadót, míg egyharmada saját magának bonyolítja le az energia beszerzés tárgyú eljárásokat.

A kétharmadnyi szaktanácsadót alkalmazó önkormányzat közül a jelentős többség a Sourcing Hungary Kft. Közbeszerzési üzletágát bízta meg.

Az energiabeszerzésen túl az energiahatékonyságról szóló törvény és kapcsolódó jogszabályok alapján több mint 100 önkormányzat bízta meg Közintézményi Energiahatékonysági Feladatellátásának (KEF) támogatásával a Sourcing szakértő csapatát, ezen túl további 400 vállalat, így mintegy 500 társaság bízta energiahatékonysági feladatait a Sourcing Hungary Kft-re.
 

Sourcing Önkormányzati Referenciák – főváros, megyei jogú városok, városok

Az adatok tájékoztató jellegűek és a Sourcing Hungary Kft. által vezetett statisztikák alapján készült.

Kapcsolódó cikkek:

Közintézmények energiahatékonysági feladatai

2,5 milliárd forint megtakarítás az önkormányzatok energia beszerzéseiben