Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Változott az almérők alkalmazásáról szóló MEKH rendelet

A Magyar Közlöny 2020. június 29-i számában megjelent az energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezetek által telepítendő almérők telepítési pontjainak, valamint az almérők alkalmazásával történő mérés minimális követelményeinek meghatározásáról szóló 1/2020. (I. 16.) MEKH rendeletet (a továbbiakban: Rendelet) módosítása. A módosított szabályokat az egyes adatszolgáltatási, műszaki és díjfizetési tárgyú MEKH rendeletek módosításáról szóló 6/2020. (VI. 29.) MEKH rendelet tartalmazza.

 

A Rendelet módosítása

  • kimondja, hogy a főmérő (vagyis az elszámolási mérő) – a rendeletben meghatározott feltételek teljesítése esetén – almérőként alkalmazható;
  • szabályozza az almérők elvárt pontossági besorolását;
  • engedélyezi az adatgyűjtó rendszerek használatát;  
  • valamint egy évvel meghosszabbítja az egy betáplálási ponton keresztül megtáplált és technológiai sorba állított berendezések vonatkozásában az almérők felszerelésére biztosított felkészülési időt. 2022. január 1-től azonban változatlanul, 100kW feletti teljesítmény esetén kötelező az almérő felszerelése.

 

Fontos figyelni a módosított rendelkezések eltérő hatálybalépési idejére, ezért javasoljuk a hatálybalépésre vonatkozó szabályok gondos áttekintését.

 

A módosító rendelet teljes szövege, a módosításról szóló közlemény, illetve a módosításokkal frissített, Hivatal által összeállított útmutató (Gyakran ismételt kérdések) elérhető az alábbi linkekről: