Keresés űrlap

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 18. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

EU-biztos: év végére akár kétharmadával is csökkenthető az orosz gázimport

Ez év végére akár kétharmadával is csökkenthető az orosz gáz importja, célunk pedig, hogy 2030-ra teljesen megszabaduljunk tőle - jelentette ki Kadri Simson energiaügyekért felelős uniós biztos kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Megjött az orosz válasz az olajembargóra: Továbbra is fogtok orosz olajat venni, csak drágábban!

Európa továbbra is fog orosz olajat vásárolni, csak harmadik félen keresztül és így még drágábban – válaszolta Oroszország a ma bejelentett importtilalomra a Reuters tudósítása szerint. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Újabb, de még nem a fő engedély futott be Paks II.-höz

Olyan sok feltétel szerepel az Országos Atomenergia Hivatal által a Paks II. projekthez kiadott legújabb engedélyben, hogy az már a zöld jelzést is halványítja, de továbbra is a biztonság és az előírások betartása az elsődleges. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Szijjártó Péter: Fontos, hogy Magyarország megerősítse a nukleáris energiát

Magyarország nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdeke a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítése, a Roszatom pedig képes a beruházás végrehajtására – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt Isztambulban.  (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Nehéz lesz az ébredés a magyar rezsiálomból az orosz-európai energiaháborúban

A lengyelek a Mol terjeszkedését, a németek pedig már a paksi atomerőmű orosz bővítését fúrják – belpolitikai triumfálása után egy hónappal Orbán Viktor egyre több veszteséget szenved el a Moszkva elleni energiaembargó körüli vitákban. Kérdés, meddig tarthatja 2014-es árakon a magyar háztartások energiafogyasztását, miután az elmúlt két év alatt 25-szörös volt az áremelkedés a szabadpiacon. (Forrás: hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre..