Keresés űrlap

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 19. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Fájdalmas meglepetés érte a magyar vállalatokat, tovább nőnek az energiaköltségeik

Májustól már nem kapják meg a megújuló energiaforrások elterjedését korábban finanszírozó hazai vállalatok azt a kompenzációt, amely eddig azért járt nekik, mert a piaci villamosenergia-árak emelkedése miatt az utóbbi hónapokban a zöldáram termelésének támogatását szolgáló rendszerek - KÁT és Prémium pénzeszközök - fenntartásának költségei negatívvá váltak. A kompenzáció visszatartásával összességében havi több tízmilliárd forintos összegtől esnek el a magas energiaáraktól szenvedő vállalatok, amelyek nehezen élik meg a visszatérítés eltörlését. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Leállt az orosz gázszállítás a második legfontosabb európai útvonalon, mégis csökken a gázár

Miután szankciós listára tette az orosz elnök a Jamál-Európa vezeték lengyel szakaszának tulajdonosát, leállt az orosz gázszállítás ezen a második legfontosabb európai gázszállítási útvonalon. Ezzel együtt is csökkent kicsit a pénteki kereskedés első felében a gázár a holland vezető gáztőzsdén. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Elképzelhetetlen forradalom zajlik az energiapiacon: az egész életünket megváltoztatja a napenergia

Az energiaipar átalakulása egy igazi sikersztorinak tűnik: messziről indult a világ, de megvan a cél, megvan a motiváció - amit most tényleg nevezhetünk sürgetőnek -, ezen kívül a saját bőrünkön látjuk és érzékeljük a haladást. Aki pedig abba is belelát, hogy milyen létező, de még piacra lépés előtti technológiát, eszközöket, szolgáltatást alkottak a mérnökök, szakemberek, kutatók, az biztosan alig várja a következő újdonságban gazdag éveket. Ebből kaptunk ízelítőt Münchenben, a héten zajlik ugyanis Európa legnagyobb energiaipari platformja egyszerre négy kiállítás keretében, több mint 1300 kiállítóval. Ezek közül az Intersolar kiállítás termeit, standjait jártuk körbe, beszélgettünk a Huawei menedzsereivel, és megbizonyosodtunk arról is, hogy a megújuló energia egyszerre képes megváltoztatni a villamosenergia-, a hő- és a közlekedési ágazat egészét. (portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az EU az orosz olajembargó felfüggesztését fontolgatja

Az uniós diplomaták egy radikális lehetőséget mérlegelnek, hogy megkerüljék Orbán Viktor miniszterelnök vonakodását az orosz olaj betiltásával kapcsolatban. Lehetséges forgatókönyvként felmerült, hogy egyelőre az Európai Unió elhalaszthatja az olajembargót – írta meg a Politico. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Biden tanácsadója: Nem tárgyal az amerikai kormány a magyarral olajembargó-ügyben

Amos Hochstein szerint ez európai ügy, amelybe nem avatkoznak bele. Az orosz gázvezetékekről azt mondta: fojtogatják Európát. (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Ezért olyan drága most az áram

Kácsor EnikőMezősi András és Szabó László, a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) főmunkatársai a Másfélfokon elemzik a dráguló áram okait. Míg 2020 decemberében a hazai áramtőzsdén az energia átlagosan 58 euró per megawattórás nagykereskedelmi áron cserélt gazdát, addig tavaly decemberre a havi átlagár 245 euró fölé emelkedett. (Forrás:24.hu)

Tovább a teljes cikkre..