Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 22. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Véget érhet egy korszak az olajpiacon
 
Hathetes mélypontra gyengült az olaj árfolyama hétfőn, miután a piac egyre inkább a nagy olajországok kitermelésének bővülését várja. Mind biztosabbnak tűnik, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete a korábbi tervekkel ellentétben már júniusban az olajtermelés növeléséről határoz. 
 
 
Magyarország erőlteti Horvátországra a kulcsfontosságú gázprojektet?
 
Egyre erősebb ellenállás bontakozik ki a Krk szigetén létrehozandó, eredetileg már 2018-re, a legutóbbi tervek szerint 2020-ra megépülő úszó LNG-terminál ellen Horvátországban. Az EU által is támogatott projektet helyi és környezetvédő szervezetek mellett az ellenzék is támadja, egyik fő érvük szerint a terminál ugyanis elsősorban Magyarország érdekeit szolgálja. 
 
 
 
Az olajár sorsát meghatározó döntés készül
 
Az olajárak jövőbeni alakulását illetően rendkívül fontos ülésre készül a világ legjelentősebb olajtermelő országait tömörítő OPEC. A korábbi tervekkel szemben ugyanis már június 22-i, Bécsben tartandó találkozóján dönthet a kitermelés növeléséről a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete. Az OPEC-től, illetve orosz forrásból származó hírek szerint a júniusban meghozandó döntés akár teljes mértékben visszavonhatja a 2017 eleje óta hatályos, összességében a globális olajpiaci kínálat közel két százalékát kivonó összehangolt kitermeléscsökkentési intézkedést. A döntésnek már önmagában a kilátása jókora gyengülést idézett elő az olaj árfolyamában, ami az olajtársaságok árazását is kedvezőtlenül érintette. 
 
 
 
A Mol, Garancsi István és Nagy György is kiszáll a MET-ből
 
Teljes egészében a menedzsment kezébe kerül az energiakereskedő MET, miután ismert tulajdonosai eladják a részesedésüket. A csoport további európai vásárlásokat tervez, amihez tőkét von be.
 
 
Stratégiai alkuval is biztosítaná Magyarországnak a román gázt a kormány
 
Stratégiai együttműködési megállapodást köt az ExxonMobillal a kormány pénteken, ami jelentős szerepet játszhat Magyarország jövőbeli energiadiverzifikációjában - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután amerikai vállalati vezetőkkel egyeztetett New Yorkban és Washingtonban. 
 
 
 
Nagy tervei vannak Ukrajnának a földgázzal
 
Ukrajna stratégiai célja az ukrán gázkitermelés mennyiségének növelése, és a helyi gázfogyasztás saját forrásból való biztosítása. Az ország 2020-ra éves kitermelését 27 milliárd köbméterre növelné a jelenlegi valamivel több mint 20 milliárd köbméterről - mondta el Roman Opimakh, az Ukrán Gázkitermelők Szövetségének elnöke a REKK Regionális Energiapolitikai Fórumán. 
 
 
 
Újabb mélyponton az OPEC olajtermelése
 
Az OPEC májusi olajtermelése a tavaly április óta a legalacsonyabb szintre csökkent, különösen Nigéria és Venezuela olajtermelés zsugorodott. A Reuters hírügynökség tengeri szállítmányozók és olajpiaci kereskedők körében végzett felmérése alapján az valószínűsíthető, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) májusi termelése napi 70 ezer hordóval, napi 32 millió hordóra, 13 havi mélypontra csökkent.