Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 468 Mrd Ft
Projektek száma: 8860 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 10400 GWh
Földgáz energia: 2255 Mio m3
Elért meg- takarítás: 45 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 33. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Vitatott gázvezetékről egyeztet Merkel és Putyin

Az Északi Áramlat 2 gázvezetékről is egyeztetni fog Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök szombati Berlin melletti tárgyalásukon.  A két vezető megbeszélésein a szíriai háború és a kelet-ukrajnai konfliktus mellett a kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz gázt közvetlenül Németországba szállítani hivatott gázvezeték témája lesz a fókuszban - számolt be német kormányzati információkra hivatkozva a Reuters. Merkel és Putyin legutóbb májusban találkozott egymással, a mostani, Meseberg kastélyban tartandó megbeszélés előtt pedig mindkét fél nyilatkozik majd, kérdésekre azonban nem fognak válaszolni.

Tovább a teljes cikkre...

 

Kevesebb olajra lesz igény az OPEC szerint

A szervezeten kívüli olajtermelők növekvő termelésére hivatkozva az OPEC csökkentette hétfőn saját jövő évi exportja iránti globális keresletre vonatkozó előrejelzését.Havi rendszeres jelentésében a kőolaj-exportáló országok szervezete jelezte, hogy 2019-ben napi 32,05 millió hordós keresletre számít a kartell tagjai által termelt olaj iránt.

Tovább a teljes cikkre...

 

Sokakat csábít a magyar gázpiac

Számos cég próbált szerencsét a magyar gázpiacon az elmúlt években, bár egy részük már feladta, vagy új tulajdonoshoz került. A gázkereskedők tulajdonhányadában nő a magyarországi, illetve az állami hányad.

Tovább a teljes cikkre...

 

Fordulat előtt az olajpiac, irány a 150 dollár?

Miközben az olajárak továbbra is mintegy 10 százalékkal az idei csúcs alatt állnak, a globális kereslet kilátásait egyebek mellett a kereskedelmi feszültségek és a török válság is rontják, az ellátás pedig emelkedik, a legjelentősebb olajpiaci befektetői közül többen azzal számolnak, hogy az árak visszatérnek a rekord magasságokba. 

 
 

Ősztől olcsóbban jön az orosz olaj

Az orosz pénzügyminisztérium azt közölte, hogy az exportvám 5,4 dollárral, tonnánként 130 dollárra csökken.Tavaly szeptemberben az exportvám jóval alacsonyabb, 84,1 dollár volt.Oroszországban a kormány havonta vizsgálja felül a kőolaj exportvámját, amelyet az Urals típusú orosz nyersolaj világpiaci árának havi alakulásából kiindulva egy képlet alapján állapít meg.

Tovább a teljes cikkre...

 

Lezárult a beruházási program, új tőkepiaci akciók jöhetnek - Nagy tervei vannak az Alteónak

Az Alteo teljesítette a 2016 végén megvalósított részvénykibocsátása idején megfogalmazott céljait, a program megvalósítása során sikerült tartanunk a befektetők felé kommunikált stratégiát. De nem szeretnénk itt megállni, mert látunk növekedési potenciált Magyarországon, nem is keveset. A további befektetésekhez pedig előbb-utóbb újabb tőkebevonásra, legkésőbb 2019 végéig további kötvénykibocsátásokra és leginkább 2020-ban egy újabb részvénykibocsátásra lesz szükségünk a növekedési lehetőségek kiaknázásához - fogalmazott Ifj. Chikán Attila, a társaság vezérigazgatója a Portfolio-nak.