Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 468 Mrd Ft
Projektek száma: 8860 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 10400 GWh
Földgáz energia: 2255 Mio m3
Elért meg- takarítás: 45 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 34. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Ukrajna eleshet tranzitbevételei zömétől

Nem értek el egyértelmű haladást Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin elnök szombati találkozóján, amelyen Ukrajna és Szíria mellett az Északi Áramlat 2. gázvezetékről tárgyaltak. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint nem is volt cél új megállapodás, csupán „egyeztetni akarták az óráikat” a két politikus legutóbbi, májusi megbeszélése után.

Tovább a teljes cikkre...

 

Eladja biogázerőművét az Alteo

Depóniagázzal üzemelő kiserőművének eladásával tovább tisztítja portfólióját a novemberig tartó részvényvásárlási programjával tőzsdei árfolyamát megtámasztó Alteo. A cég féléves számait várja nagy érdeklődéssel a piac.

Tovább a teljes cikkre...

 

Felhajtotta az áramárakat a rendkívüli hőség

Nem ismert olyan villamosenergia-termelő technológia a megújulóktól a szén- és gázerőműveken át az atomerőművekig, amelyre ne hatna kedvezőtlenül a hőség. A nehézségek együtt azt eredményezik, hogy a villamos energia ára megnő. A német villamosenergia-tőzsdén a zsinór villamos energia napi átlagára 2018 augusztusában hétköznapokon 55-65€/MWh környékén alakult, ugyanez az érték 2017 azonos időszakában 30-40€/MWh volt - írja blogjában Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Megújítja termelésellenőrziési mechanizmusát az OPEC

Az OPEC és a kartellen kívüli nagy olajtermelő országok még az év vége előtt kidolgoznak egy mechanizmust olajtermelésük nyomon követésére – jelentette be szerdán Bakhit al-Rashidi kuvaiti olajipari miniszter. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Drágul az olaj az amerikai tartalékok esése után

Emelkedik a nyersolaj árfolyama a nemzetközi piacokon, miután nagyot esett az amerikai nyersolajtartalék az előző héten. Az API jelentése szerint a tartalék 5,17 millió hordóval zsugorodott múlt héten, szemben a mindössze 1,497 millió hordós csökkenést valószínűsítő elemzői várakozásokkal. Egy héttel korábban az API meglepetésre 3,66 millió hordós tartaléképítésről számolt be. Az API most azt is közölte, az üzemanyag-tartalék 980 ezer hordóval mérséklődött, míg az elemzők 488 ezer hordós visszaesést vártak. A kínálat fenntartása érdekében a Trump-adminisztráció 11 millió hordónyi nyersolajat fog felajánlani stratégia tartalékaiból - ez a hír ugyancsak felfelé hajtja az árakat.

Tovább a teljes cikkre...

 

Merkel hallgatott Trumpra - Csökkenhet Németország orosz függősége?

Az azeri földgázt Európába szállító Déli Gázfolyosó fejlesztése lesz a fő témája Angela Merkel német kancellár a héten Azerbajdzsánban folytatandó tárgyalásainak.  A látogatásra pár héttel azt követően kerül sor, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke júliusban erős kritikát fogalmazott meg Németország orosz energiaimportjáról, illetve energiafüggőségéről, később pedig az Egyesült Államok az orosz gázt közvetlenül Németországba szállító Északi Áramlat 2 gázvezeték kapcsán szankciókat is kilátásba helyezett.

Tovább a teljes cikkre...