Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 39. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Európa energiaválsága az egész világot magával ránthatja

Nincs elég földgáz ahhoz, hogy egyszerre indítsák újra a járvány után a gazdaságot és töltsék fel a tározókat. Ha kemény tél lesz, az egész világgazdaság megérzi majd. (Forrás: index.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Durva energiaválság alakul, elszállt az áram, a földgáz és a szén ára

Globális energiaválság alakult ki az elmúlt hetekben, több fontos energiahordozó és a villamosenergia ára is meredeken emelkedik, az árak emelkedése már nem csak Európára korlátozódik, és több terméket érint, többek között a földgáz, az olaj, a szén és a villamosenergia ára is elszállt. Az okok között többek között az európai gáztárolók alacsony töltöttsége, az európai gázellátási problémák, a koronavírus-járvány utáni kereslet növekedése, illetve az áll, hogy a 2050-es klímasemlegesség elérése miatt számos ország igyekszik visszavágni a szén-, olaj- és gáztermeléssel kapcsolatos befektetéseket és finanszírozást. A helyzeten tovább ronthat, ha a tél a szokásosnál hidegebb lesz, mert akkor a földgázkészletek még jobban megcsappanhatnak, ez pedig az alternatívák, például a szén árát is még magasabbra tolhatja. A helyzetre világszerte reagálnak a vállalatok, több iparágban a termelés visszafogásával, leállításával válaszoltak. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Lecserélték Kóbor Györgyöt: a Szerencsejéték ZRt-ből kap új elnököt az MVM Csoport

Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2021. október 1-vel Czepek Gábort nevezte ki az MVM Csoport élére. Kóbor György, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől - jelentette be szerdán a nemzeti vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszter hivatala. (Forrás: napi.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Elzárta a csapot a Gazprom, nem érkezik több gáz Ukrajnából

Mától nem érkezik hazánkba több földgáz Ukrajnából. A héten kipattant kemény diplomáciai csörte azonban ezzel aligha ért véget. (Forrás: index.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A MEKH felső vezetői a jövő energetikai kihívásairól beszéltek az Energy Investment Fórumon

Az energetikai szektor szabályozásának jövőképéről, a földgáz és a dekarbonizáció kérdéseiről, valamint az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer tapasztalatairól adtak elő a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felső vezetői a csütörtöki Energy Investment Fórum 2021 konferencián Budapesten. (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...