Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 4. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Újabb áramfogyasztási csúcsot hozott a rendkívüli hideg

Az idei télen ötödször született új áramfogyasztási csúcs Magyarországon.

Kedden délután újabb történelmi áramfogyasztási rekord született Magyarországon. Az átviteli rendszerirányító MAVIR honlapjának egyelőre nem hitelesített adatai szerint 17 óra után pár perccel 7430 MW körül alakult a rendszerterhelés, mintegy 70 MW-tal meghaladva az eddig érvényes, tavaly december 9-én született csúcsot. (A hitelesített bruttó tényadatok későbbre várhatóak.) (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Földgázzal zsarolja Európát Putyin, de hosszú távon nagyot veszíthet

A földgáz ára óriásit ugrott Európában, tőzsdei jegyzése 12 hónap alatt 300 százalékos emelkedést mutat. Ennek több oka van, az orosz-ukrán konfliktus mellett például az, hogy csökkent az orosz szállítás, miközben a szükségletei 90 százalékát importból fedező Európai Unióban a gazdaság újraindulása növelte a keresletet. Emiatt több uniós ország – Spanyolország és Olaszország is – arról tárgyal, hogy a beszerzést és a tárolást közösen oldják meg. Több országban jelentősen, akár 50 százalék felett nőttek a lakosság terhei is januárban, de van, ahol ártámogatással, a gáztarifák befagyasztásával igyekeznek kezelni a helyzetet, ami Franciaországban az állami energiacég részvényeinek összeomlásához vezetett. A Fidesz a rezsicsökkentéssel dicsekszik, így tovább nyílik az olló a hazai és az európai piaci árak között. Hosszabb távon kérdéses, hogy ez meddig fenntartható. (Forrás:24.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Akkor ugrott csúcsra a gázfogyasztásunk és esett mélypontra a kitermelésünk, amikor elszállt a gázár

A hidegebb időjárás és a gyors gazdasági növekedés 2021-ben közel 6%-os növekedéssel új csúcsra emelte a magyarországi földgázfelhasználást, éppen abban az évben, amikor a világpiacon elszabadultak a gázárak – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán közzétett előzetes tavalyi évi földgázmérlegéből. Az adatokból az is jól kirajzolódik, hogy a magyarországi földgázkitermelés trendszerűen szorul vissza, noha most nagyon jól jönne a minél több itthon kitermelt olcsó gáz a rendkívül magas világpiaci gázárak mellett, amelyek tegnapi elemzésünk szerint  komoly veszteséget okozhatnak az állami egyetemes gázszolgáltatónak. Az Energiahivatal a földgáz zárómérleg alapján azt is hangsúlyozza, hogy lesz elég gáz a téli fűtési szezonban, nem kell aggódni. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

DECEMBERBEN SEM ÁLLT MEG A VILLAMOS ENERGIA ÁRÁNAK NÖVEKEDÉSE

A 2021 utolsó hónapjában is folytatódott a villamos energia árak emelkedése: decemberben a másnapi piacon (DAM) újabb árcsúcsok dőltek meg. A magyar piacon a villamosenergia-kereslet dinamikusan bővült, a bruttó fogyasztás 5,3%-kal volt magasabb, mint 2020 decemberében, és az adott évben negyedszerre is megdőlt a bruttó negyedórás téli rendszerterhelési rekord – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) decemberi árampiaci jelentéséből. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Több gázt szeretne Orbán Viktor az oroszoktól

A háborús fenyegetés árnyékában utazik a miniszterelnök jövő héten Moszkvába.

„Szeretnénk megnövelni az orosz–magyar megállapodásban rögzített gáz mennyiségét” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő jövő héten az orosz–ukrán konfliktus árnyékában Moszkvába utazik, ahol találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és szóba kerül többek között a gázmegállapodás is. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Rendkívüli áramárak mellett négyszer dőlt meg a fogyasztási rekord Magyarországon

Az Európa-szerte magasabb fogyasztás, a német szélhiány miatt is megugró fosszilis termelés és a termelési tényezőárak drágulása együttesen decemberben hihetetlenül magas villamosenergia árakat okozott a kontinensen és ezzel együtt is negyedszerre dőlt meg a hónap során a magyar áramfogyasztási rekord – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ma közzétett decemberi árampiaci jelentéséből. Az anyag rámutat arra is, hogy éves karbantartások és üzemzavarok miatt a paksi atomerőmű karácsony előttig szokatlanul kevés áramot termelt, ezért az év/év alapon 5,3%-os decemberi magyar fogyasztásnövekedés miatt az itthoni áramfelhasználás 32%-át az importnak kellett fedeznie. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

 

Paks II.: tovább csúszhat az építkezés kezdete

Mostanában kellene megérkezniük a paksi építkezés megkezdéséhez szükséges engedélyeknek, de még az azokhoz szükséges kérelmek mindegyikét sem adta be a projektcég, így a létesítési szakasz megkezdése további csúszik – derül ki a Népszava cikkéből. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..