Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 5. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Energiaadóztatással pörgetné fel a zöld átállást az Európai Számvevőszék

Az energiaadóztatás elősegítheti az éghajlatváltozással kapcsolatos eredmények elérését, a jelenlegi adószintek azonban nem veszik figyelembe, hogy a különböző energiaforrások milyen mértékben szennyeznek - mutatott rá hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Sokkal kevesebb orosz gáz érkezett Európába

A német gáztározók kritikus szinten állnak.

A Gazprom gázexportja a Független Államok Közösségén (FÁK) kívül az egy évvel korábbinak csaknem felére esett idén januárban, amikor történelmi csúcsra, ezer köbméterenként ezer dollár fölé emelkedett az energiahordozó szerződéses ára. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Orbán–Putyin találkozó: hosszabb lesz a gázimportszerződés

Új magyar-orosz záhonyi vegyesvállalat születik, hamarosan indulhat az orosz vakcina hazai gyártása.

Meghosszabbodott a magyar-orosz hosszú távú gázszállítási szerződés – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvában, miután Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt. Jelezte, hogy a hosszú távú szerződés az ellátás biztonságának a garanciája, azonban ahhoz még további egyeztetésekre van szükség, hogy az évente érkező mennyiség is nagyobb legyen. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Lyukat üt az energiaválság az uniós államok költségvetésén

Az áremelkedés mindenkinek gondot okoz az Európai Unióban, ahol a kormányok eurómilliárdokat költenek arra, hogy a piaci áremelkedés ne terhelje közvetlenül a családokat és a vállalkozásokat. Mindez felboríthatja az amúgy is labilis költségvetéseket. (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Nagy hír Paksnak: a gázt és a nukleáris energiát is fenntarthatónak minősítik az energia átmenet során

Hosszas viták után ma az Európai Bizottság arra tett javaslatot,  hogy bizonyos feltételek mellett a gázt és a nukleáris energiát is minősítsék fenntartható energiafelhasználásnak az Európai Unióban. A fontos döntés az uniós taxonómia rendelet kiegészítését jelenti és azt célozza, hogy az állami és a magánszektor forrásainak bevonásával megvalósuljanak azok a szükséges beruházások, amelyek ahhoz kellenek, hogy a klímasemlegesség felé tartó energia átmenet komolyabb zavarok nélkül mehessen végbe. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Év végére 105 dollárra kúszhat az olaj ára

Az energiaárak további emelkedésére számít a Goldman Sachs vezető közgazdásza.

Növekedni fognak tovább az energiaárak, az inflációra gyakorolt hatásuk azonban csökkenni fog – állítja Jan Hatzius, a Goldman Sachs befektetési bank és pénzügyi szolgáltató vezető közgazdásza, aki a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjút. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

EGYRE TÖBB EURÓPAI FOGYASZTÓT ÉRINTENEK A MAGAS ENERGIAÁRAK

Az Európában kialakult energiaár-sokk okainak feltáráshoz nem elégséges önmagában csak a villamosenergia-piaci modellek vizsgálata, hanem az is elengedhetetlen, hogy az európai földgázpiac sérülékenységének szerkezeti okait is feltárják a hatóságok – hangsúlyozta Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese az Energiaszabályozók Európai Uniós Együttműködési Ügynökségének (ACER) fórumán. Magyarországon az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók által fizetett villamos energia és földgáz árát jogszabályok rögzítik és tartják fixen, azaz a magyar lakosság védett a piacokon kialakult áremelkedésekkel szemben. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Itt a bejelentés: az azeri gáz is megjelenhet Magyarországon a jövő év végétől

"Az energiaellátás biztonságának erősítése érdekében a kormány fontosnak tartja, hogy jövő év végétől az azeri földgáz is megjelenjen a magyar piacon. Erről a vállalati tárgyalások már meg is kezdődtek" – derül ki abból a Külgazdasági és Külügyminisztérium által küldött közleményből, ami Szijjártó Péter mai bakui látogatásának fejleményeiről szól. A magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság (GVB) nyolcadik ülését követő sajtótájékoztatón a magyar miniszter azt is ismertette a közlemény szerint, hogy 120 millió dolláros Eximbank-hitelkeretből segítenek a magyar cégek a hegyi-karabahi újjáépítésben. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..