Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 1. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Földbe állították a német atomerőmű-flotta felét

Tegnap éjfélig lekapcsolták a német villamos energia hálózatról a még működő német atomerőmű arzenál felét. Az ország áramellátásának 2021-ben mintegy 12 százalékát biztosító és megtermelő hat atomerőműből hármat most, a maradékot jövő év végére kapcsolnak ki. Az új kormány erősen hiszi, hogy a poszt-merkeli korszak eddigi legnehezebb mutatványa sikerülni fog. (Forrás:napi.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Klímaveszélyhelyzet: ezzel a négy lépéssel sokat tehetnek a cégek a karbonkibocsátásuk csökkentéséért

Az európai szén-dioxid kvóta árának 2021-es elszállása miatt aktívan érdemes kezelnie az érintett cégeknek a költségeiket, be kell azokat építeniük a stratégiai tervezésbe és résen kell lenniük, hogy „felismerjék: mikor válik jövedelmezőbbé egy technológiaváltás, mint a kibocsátási egységek vásárlása” – hangsúlyozta a Portfolio-nak adott exkluzív interjúban Marc Falguara, a Vertis vezérigazgatója. Az uniós megfelelési és önkéntes karbonpiacon nagy tapasztalattal mozgó cégcsoportnak Európában négy irodája van, köztük egy Budapesten, így tehát innen is tudják nyújtani például a cég új szolgáltatását, a Strive-ot, amely négy átfogó lépésen keresztül segít a legkülönbözőbb iparági szereplőknek abban, hogy hatékonyan csökkentsék a kibocsátásukat, elkerülve a hangzatos, de kellő tartalom nélküli greenwashing jelenséget. Az ENSZ glasgowi klímacsúcsán személyesen is részt vett cégvezér rámutatott: azért nyújtják a szolgáltatásaikat, mert hisznek abban, hogy a mostani az utolsó generáció, amely még „képes fellépni a klímavészhelyzet megoldása érdekében, így nincs vesztegetni való idő, cselekvés nélkül a környezeti károsodás visszafordíthatatlan”.(Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az energiaóriás Uniper 10 milliárd eurós hitelt vett fel margin callra

A német energiaipari óriáscég, a Uniper kénytelen volt eurómilliárdokat kölcsönvenni, hogy kifizesse a margin callokat - a tőzsdék által a kereskedés fedezeteként megkövetelt biztosítékokat -, mivel az európai gáz- és villamosenergia-árak emelkedtek. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

30 százalékos ugrás után ma tovább drágul a gáz, most a szlovákok felé küldenek kevesebb gázt az oroszok

Az év elején felfutó gazdasági tevékenység miatti gázigény, a kedvezőtlenebb időjárás, és a kevés orosz gáz miatti gázkiáramlás Németországból tegnap hatalmas, 30%-os gázár szárnyalást okozott a vezető holland TTF gáztőzsdén a februári kontraktus árában. Mindez relatív alacsony árszintről következett be, ma pedig mérsékelt, 5% körüli további drágulás látszik 95 euró/MWh körülre amellett, hogy a lengyel-német határon mérséklődött a gáz kiáramlás keleti irányba, miközben egy másik fontos útvonalon, a szlovákok felé továbbra is szokatlanul kevés gázt küldenek az oroszok. Közben kiderült az is, hogy az egész 2021-es évben az oroszok 25%-kal kevesebb tranzit gázt küldtek az ukránokon keresztül, mint előtte évben, és még ehhez a napi volumenhez képest is elkezdtek jóval kevesebbet küldeni idén. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Energiahivatal: tavaly novemberben is emelkedtek az árak az európai árampiacon

Tovább emelkedtek és rekordmagas értéket értek el az európai és a hazai másnapi villamosenergia-piaci árak tavaly novemberben - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken lapunkkal. (Forrás:magyarhirlap.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Durván emelkedik az áram ára: közben kilőtt a kereslet Európában

Novemberben újra emelkedtek és rekordmagas értéket értek el az európai és a hazai másnapi villamosenergia-piaci árak. Ennek oka alapvetően a magas tényezőárak, illetve az alacsony német szélerőművi termelés volt. Az egekbe szökő árak ellenére továbbra is a kereslet növekedése jellemezte az európai villamosenergia-piacokat – olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal havi piacmonitoring jelentésében. (Forrás:penzcentrum.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Súlyos áron, de az utolsó pillanatban sikerült gázkereskedőt találnia a győri távhő cégnek

Szombaton, azaz holnap lejárt volna az a határidő, amíg a győri távhő cég az ország biztonsági gázkészletéből jogosult gázt kapni, így az utolsó pillanatban, egy ma reggeli rendkívüli testületi ülésen döntött úgy a győri önkormányzat, hogy leszerződik egy új gázkereskedővel, mert az egyik befutott ajánlatot elfogadta – írja a Telex. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..