Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 2. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Új szabályokkal csökkentik Magyarországon a villamosenergia-rendszer terheit

Változnak a megújuló energiaforrásból előállított villamos energia kötelező átvételi (KÁT) és METÁR típusú támogatási rendszereinek szabályai – hívta fel hétfői közleményében a figyelmet a minapi jogszabályi változások következményeire a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). (Forrás:portfolio.hu),

Tovább a teljes cikkre..

 

Olyan meleg volt január elején, hogy 110 millió köbméter gázt spóroltak az emberek

Az év első hetében 248,6 millió köbméter földgázt fogyasztott az ország a szokatlanul enyhe időjárás miatt, ez csaknem 110 millió köbméterrel kevesebb, mint az elmúlt öt év átlagos első heti fogyasztása - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). (Forrás:napi.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Már kezd fájni Európának az elszálló energiaár, miközben továbbra is kevés gázt küldenek az oroszok

A rezsiárak elszállása és a vállalati áremelések miatti magas infláció két oldalról is alááshatja a lakossági fogyasztás bővülését idén az eurózónában, és az energiaárak elszállása összességében akár 1%-ponttal is ronthatja a gazdasági növekedést – rajzolódik ki a Bloomberg  saját gazdasági modelljéből. A jelek szerint az elszálló energiaárak egyik fő mozgatórugója továbbra is megmaradt, ugyanis az oroszok a Jamál-Európa gázvezetéken továbbra is olyan kevés gázt küldenek, hogy sorozatban már 23. napja a normálissal ellentétben kelet felé áramlik a gáz a német-lengyel határon. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Elszálló áramár: az atomenergia visszavezetéséről szorgalmaz népszavazást az olasz jobboldali vezér

A Liga készen áll az atomenergiáról szóló népszavazáshoz aláírásgyűjtésbe kezdeni, mert „energia vészhelyzet van Európában” és végre az Európai Bizottság is hajlik afelé, hogy fenntarthatónak minősítse ezt az energiaforrást – kezdte egy erős bejelentéssel az újévet Matteo Salvini, a Liga kormánypárt vezetője. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Kína februárban olajat fog felszabadítani a stratégiai készleteiből

Kína tavaly év végén megállapodott az Egyesült Államokkal, hogy a február 1-jén kezdődő holdújévi ünnepek idején az Egyesült Államok által kezdeményezett, a globális árak csökkentését célzó terv részeként nyersolajat szabadít fel nemzeti stratégiai készleteiből - közölték források a Reuters hírügynökséggel. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az amerikai szenátus nem támogatta a szankciókat

Nem kapta meg a szükséges háromötödös többséget az amerikai szenátusban csütörtökön az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat–2 földgázvezeték elleni szigorúbb szankciót követelő republikánus törvénytervezet – írta tegnap az MTI. (Forrás:magyarhírlap.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Új gázbeszerzési lehetőség nyílhat Magyarországnak Románia felől

Még az idei első félévi parlamenti ülésszak alatt meg fogják változtatni a romániai tengeri gázkitermelésre vonatkozó adózási szabályokat, ami így sok év után végre megnyithatja az utat a Fekete-tengeri gázkitermelés előtt – derült ki a román energetikai miniszter Reutersnek adott pénteki nyilatkozatából. Ez pedig akár Magyarország számára is új, releváns gázbeszerzési forrás lehet majd, hiszen mielőtt a 15 éves orosz gázszerződést tavaly ősszel megkötötte volna a magyar kormány, évekig bízott a Fekete-tengeri új gázkitermelés megindulásában. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Európa működésképtelenné válik, ha az EU beszünteti a földgáz- és atomerőművek finanszírozását

Az EU működésképtelenné válik, ha a közösség beszünteti a földgáz- és atomerőművi projektek finanszírozását – véli Aszódi Attila atomenergetikai szakember, aki az Infostartnak nyilatkozott. Az Európai Bizottság a jövőben attól tenné függővé ezen üzemek támogatását, hogy azokat a fenntartható befektetések közé sorolták-e.  (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

DECEMBERBEN IS TÖRETLENÜL EURÓPA LEGALACSONYABB ENERGIAÁRAIT FIZETTE A MAGYAR LAKOSSÁG

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint decemberben a földgáz átlagára Budapesten volt a legalacsonyabb 26 európai főváros összehasonlításában. A villamos energiáért a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat fizették. Koppenhágában volt a legdrágább a szolgáltatás, egészen pontosan 39,82 eurócent/kWh, de a magyarokhoz képest bécsi szomszédjaink is dupla áron jutottak a villamos energiához (29,29 eurócent/kWh). (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Infláció 2021: ennyivel emelkedtek az árak Magyarországon tavaly

A KSH publikálta a 2021 utolsó hónapjára vonatkozó inflációs jelentését. Így már teljes képet láthatunk a tavalyi évben tapasztalt drágulásról. 

2021. decemberben a fogyasztói árak átlagosan 7,4%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a járműüzemanyagok, illetve a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett a legnagyobb mértékben. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,3%-kal nőttek, 2021-ben pedig átlagosan 5,1%-kal emelkedtek az előző évhez képest. (Forrás:penzcentrum.hu)

Tovább a teljes cikkre..