Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 23. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

Még három engedélyt kapott Paks II.

A határozat súlyát az adja, hogy nem valamilyen kiegészítő vagy kiszolgálólétesítményeket érint, hanem közvetlenül magát az új atomerőművet. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Magyar-szerb-szlovén áramtőzsde születik

Két átfogó magyar-szerb energetikai megállapodás született Szerbiában, amelyeket magyar részről az MVM írt alá. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Hamarosan jön az ukrán áram

A kontinentális európai átvitelirendszer-üzemeltetők megerősítették, hogy adottak az Ukrajnával folytatott villamosenergia-kereskedelem fokozatos megnyitásának technikai előfeltételei. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az önkormányzatok több mint fele képtelen előteremteni, amennyivel többet kell fizetni az új rezsiszabály miatt

Van, ahol a még megmaradt szolgáltatások megnyirbálásával próbálkozhat a városvezetés, de a legtöbb helyen állami támogatás nélkül nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy a kormány kizárta a rezsicsökkentésből az önkormányzatokat. (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Energiahatékonysági beruházásokkal megtakarítható lehet a hazai földgázimport negyede

Legkésőbb az évtized végéig a hazai földgázimportot a negyedével, a teljes éves magyarországi gázfelhasználást pedig ötödével lehetne csökkenteni a lakásállomány energetikai felújításával a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) szerint. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Megszólalt az OMV a problémás osztrák finómítóról, szakad az árfolyam

Az OMV pénteken közölte, hogy új ellátórendszert vezet be, hogy pótolja a keletkezett hiányt, miután a schwechati finomítójában a múlt héten bekövetkezett balesetet során megrongálódott a finomító desztilláló egysége - számolt be róla a Reuters. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Kiszivárgott: a kettős üzemanyagár rendszer felfüggesztését kéri az EU Magyarországtól

A külföldi rendszámmal, illetve forgalmi engedéllyel rendelkező gépjármű tulajdonosok számára diszkriminatív lehet a magyarországi üzemanyagár-rendszer, ezért annak felfüggesztését kérte szerdai levelében az indokok tisztázásáig Palkovics László technológiai és ipari minisztertől Thierry Breton uniós ipari biztos – tudta meg a Reuters, amely betekintést is kapott a levélbe. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Cudar tél elé nézhet Európa, energiahiány is elképzelhető

Fatih Birol, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) ügyvezető igazgatója szerint energiahiány ütheti fel a fejét Európában a téli időszakban, amennyiben a hideg időjárás egybeesik a kínai kereslet megemelkedésével – írja az Index. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

A tőzsdén is megjelenhetnek a származási garanciák

A villamos energia törvény előírásai szerint a MAVIR a HUPX platformján keresztül értékesítheti a kötelező átvételi rendszerben (KÁT) támogatott termeléshez kapcsolódó származási garancia tanúsítványokat. Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke elmondta, hogy a bevételt a MAVIR a KÁT-rendszer költségeinek fedezésére fordíthatja. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

ZÖLD ÁTMENET: AZ ENERGIAPIACI SZABÁLYOZÁS ÚJ IRÁNYAI

A zöld átmenet támogatása – az energiapiaci szabályozás új irányai. Erre fókuszál a Közgazdasági Szemle folyóirat 2022. májusi, tematikus száma. A kiadványhoz kapcsolódóan a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) és a Közgazdasági Szemle közös, online konferenciát szervez 2022. június 15-én, szerdán délután 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

MÁRCIUSBAN TOVÁBB NŐTT A MEGÚJULÓKBÓL SZÁRMAZÓ ENERGIATERMELÉS

Márciusban az országos primerenergia-felhasználás 114,77 PJ volt, amely 6,38 PJ-lal magasabb az előző év azonos időszakához képest, az országos primerenergia-termelés pedig 43,69 PJ volt, amely 0,66 PJ-lal magasabb, mint tavaly márciusban. A megújuló forrásból termelt bruttó villamos energia mennyisége az előző év azonos hónapjához képest 21%-kal magasabb. – olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legújabb, 2022. márciusi adatokat közlő energiastatisztikai riportjában. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..