Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Kötelező szabadpiacra lépés az Önkormányzatoknak

KILÉPÉS A REZSIVÉDELEMBŐL, CSOPORTOS ENERGIA BESZERZÉSSEL!

Kötelező szabadpiacra lépés az Önkormányzatoknak –

Meghívó - Sourcing Szakmai Webinárium

 

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy A Kormány 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról értelmében 2022. augusztus 1. napjától az önkormányzatok nem jogosultak az Egyetemes szolgáltatásra. Az augusztus elsejétől történő folytatólagos ellátás érdekében egyetemes szolgáltatójukat nyilatkozat formájában 2022. július 1-ig volt szükséges tájékoztatni az érintett felhasználási hely(ek) megjelölésével, hogy végső menedékes jogintézmény keretében történő villamosenergia és/vagy földgáz-ellátásban részesüljenek, mely ellátás csak 2022. december 31-ig biztosított. Nyilatkozási kötelezettség elmulasztása esetén átmenetileg szerződésnélküli vételezés keretében a végső menedékes és piaci árakhoz képest jelentősen magasabb energiaárakon történik a vételezés, majd kizárásra kerülhetnek az ellátásból!

Ezt a nyilatkozatot, csak azoknál a fogyasztási helyeknél kell megtenniük, ahol jelenleg is egyetemes szolgáltatásban vételezik a villamosenergiát, vagy a földgázt.

A fent említett rendelet (7) bekezdésben az önkormányzati és állami bérlakások tekintetében is nyilatkozási kötelezettséget ír elő, de itt már arról szükséges nyilatkozatot tenni, hogy az egyes felhasználási helyek tekintetében lakossági fogyasztónak minősülnek. Az említett nyilatkozat minta az Egyetemes szolgáltatók honlapján érhetők el!

Fentiekkel párhuzamosan célszerű hosszabb távon is gondoskodni az energiaellátásról, szabadpiacra történő kilépésről egy professzionális energiabeszerzés lebonyolításával!

A jelenlegi helyzetben kínálunk most Önöknek megoldási lehetőséget, a Magyar Energia Beszerzési Közösség keretein belül szervezett csoportos energiabeszerzésekkel optimalizáljuk a villamos és földgáz energia költségeiket a szabadpiaci környezetben!

A témával kapcsolatosan szeretettel várjuk Önöket Kötelező szabadpiacra lépés az Önkormányzatoknak című szakmai webináriumunkra, ahol részéletesen tájékoztatjuk a résztvevőket az összes fontos információról:

Időpontok:

Hamarosan...

 

Jelentkezés itt! (A WEBINÁRIUMON VALÓ RÉSZVÉTEL DÍJMENTES!)

Társaságunk Sourcing Hungary kft. | A független beszerzési szakértő a Magyar Energia Beszerzési Közösség keretein belül szervez csoportos energia beszerzéseket az állami szektorban és a versenyszférában egyaránt. Társaságunk piacvezető független energiahatékonysági és beszerzési szakértőként immáron 14 éve van jelen, ahol éves szinten 100 milliárd forintos beszerzési értékben szervezünk energiabeszerzéseket!

Energia beszerzési szolgáltatásainkat egyaránt elérhetővé tettük a nagyfogyasztók (egyedi tenderek) és a kisfogyasztók számára a MEBEK (Magyar Energia Beszerzési Közösség) kereteiben szervezett csoportos energiabeszerzések által. A csoportos beszerzés keretében kihasználjuk az együttes fellépésből származó mennyiségi előnyöket, ugyanakkor a csatlakozó tagok számára biztosítjuk az egyedi függetlenséget. A tenderek keretében a csoportos fellépésből adódóan a tagoknak semmiféle együttes kötelezettség vállalása nincs, hiszen a tagok egyedi szerződéseket kötnek a tender győztes energiakereskedő társasággal, ugyanakkor érvényesül a mennyiségi toleranciában való átjárhatóság.

Ez idáig több mint, 370 önkormányzati és állami költségvetési intézmény vette igénybe szolgáltatásunkat.

Energia beszerzési szolgáltatásunk kisebb önkormányzatok számára is megoldást kínál és a nagyobb, Közbeszerzési eljárásra kötelezett önkormányzatok számára is biztosított!

Elsőkként, önkéntesen csatlakoztunk a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács által kibocsátott Közbeszerzési Etikai Kódexhez, és azóta is mindkét energiahordozó tekintetében 100%-os eredményességgel folytatunk eljárásokat.

 

Beszerzési szakértő igénybevételének fontossága az energiapiacon:

Amennyiben nincs erre belső erőforrásuk, vagy van, de fontos, hogy megalapozott stratégiai döntést tudjanak hozni az energiaköltségek minimalizálása tekintetében - ami nagyban befolyásolja az önkormányzatuk, hivataluk működését - akkor célszerű energia beszerzésre specializálódott szakértőt bevonni ebbe a folyamatba, aki nap, mint nap az energiapiaci helyzeteket, lehetőségeket vizsgálja és rendelkezik a piacon elérhető energia kereskedelmi szerződések részleteinek és kereteinek ismereteivel, vagyis tudja, mire kell figyelni egy energia kereskedelmi szerződés megkötése során!

Minden beszerzés más és más és mindegyiknek megvan a saját specialitása, érzékenysége, mely az energia beszerzés tekintetében semmiképp sem mondható egyszerűnek, vagyis itt nem „csak” az ár számít, hanem egyéb más szerződéses feltételek is, mint szerződés felmondását korlátozó tényezők, versenykorlátozó tényezők, egyéb szankciók (LCO; tolerancia sáv, stb.)!

Hogyan vehető igénybe a szolgáltatásunk?

A beszerzési eljárás történhet:

Az energiabeszerzés szakmai támogatásának igénybevétele szerződésköteles!

Amennyiben szeretnének élni az lehetőséggel, vagy bővebb információra van szükségük az együttműködés részleteiről, kérjük jelezzék részünkre a lenti elérhetőségek egyikén illetve szeretettel várjuk Önöket Kötelező szabadpiacra lépés az Önkormányzatoknak című szakmai webináriumunkra is az alábbi időpontok egyikén:

Időpontok:

Hamarosan...

 

Jelentkezés itt!

Az előadások időtartama: kb. 1 óra

A WEBINÁRIUMON VALÓ RÉSZVÉTEL DÍJMENTES!

(Korlátozott számban, érkezési sorrendben fogadjuk a jelentkezéseket!)

Az előadások helyszíne: Online (Microsoft Teams online meeting platform). A csatlakozáshoz szükséges linket az érdeklődőknek a regisztráció után küldjük meg.