Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 48. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Bedőlt a főváros szolgáltatója, átmenetileg az ELMŰ-től veszi az áramot

„Reméljük, a kormány nem lassítja, vagy akadályozza a Budapest működtetéséhez szükséges áramellátást” – írta Karácsony Gergely. (Forrá:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Szerbia megegyezett az oroszokkal, hat hónapon keresztül még a régi áron kapja a földgázt

Mialatt a világ földgázhiánnyal küzd, amikor annak piaci értéke a tőzsdén volt, hogy meghaladta az 1000 dollárt is, Szerbia rendkívüli ajánlatot kapott Oroszországtól: az elkövetkező hat hónapban továbbra is, az eddigi régi árát, 270 dollárt fizet majd ezer köbméter földgázért – közölte a sajtónak Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök miután tárgyalásokat folytatott Vlagyimir Putyin orosz államfővel. (Forrás:makronom.mandiner.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A BKV 20 milliárd forintot bukik jövőre, mert elszállt a villamos energia ára

A kormány nagy nehezen odaadja Budapestnek a tömegközlekedés működtetésére járó milliárdokat. A pénz a túléléshez elég, de hosszabb távon csak sebtapasz egy lüktető artériás vérzésen. (Forrá:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Hol lesz ennek vége? Még mindig emelkedik a földgáz ára

A kínálati hiány és a magas kereslet emelte a fölgáz árát.

Októberben a kínálati hiány és a magas kereslet emelte a fölgáz árát – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán az MTI-vel. (Forrás:agroinform.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Gázárak: szisztematikus drágulás érkezett

Októberben a kínálati hiány és a magas kereslet emelte a földgáz árát - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). (Forrás:napi.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Energiahivatal: októberben folytatódott a villamos energia árának növekedése az európai piacokon

Tovább emelkedtek és rekordmagas értéket értek el a másnapi piaci villamosenergia árak októberben az európai energiapiacon - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön az MTI-vel. (Forrás:webradio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Gyorsuló önpusztítás: Németország még az idén leállítja a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét

2022 végéig 6 darab, együttesen 8,54 gigawatt (alapkapacitású) atomerőművet állít le a német kormány. Leállítja az összes alapterhelésű áramforrást, pedig ironikus módon épphogy ezek akadályozták meg, hogy az országban 2021-ben áramszünetek lépjenek fel, mert a szél- és napenergia nem tudta leadni az elvárt teljesítményt. (Forrás:makronom.mandiner.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Még többen vehetik igénybe a rezsicsökkentést, két oltás nem lesz elég a védettségihez

A Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kisebb cégek és az önkormányzatokat is bevonják a rezsicsökkentésbe, hozzányúlhatnak a műtrágya árához is, és változnak a védettségi igazolványhoz kapcsolódó szabályok is. (Forrás:forbes.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Kiderült: jövő június végéig kaphatja 33 ezer kkv a rezsicsökkentett áron az áramot

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amelyről a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely kancellárminiszter, , illetve a pénteki rádióinterjúban Orbán Viktor kormányfő  is beszélt és amely a legfeljebb 10 főt foglalkoztató, legfeljebb 4 milliárd forintos árbevételt/mérlegfőösszeget produkáló kkv-k egyetemes szolgáltatón keresztüli kedvezményes, rezsicsökkentett áramvásárlási lehetőségét rögzíti. A kormányfő reggel 33 ezer érintett cégről beszélt, amelyek a friss jogszabály szerint jövő június végéig kedvezményesen vehetnek áramot. A kormányrendelet durva retorziókat is kilátásba helyezett azoknak, akik a jogosultsági feltételekkel megpróbálnak visszaélni, de nyitott egy potenciális kiskaput a „jólértesülteknek”. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Tüttő Kata: "Ha kell, hitelből fizet a gázért a Főtáv"

Több milliárd forinttal kell többet fizetni a fővárosi közműveknek az áramért jövőre. Már erre sincs fedezet, holott a földgáz és az üzemanyag számla is sokkal nagyobb lesz. (Forrás:nepszava.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Meglepő helyeken törhetnek fel Magyarországon az elszálló energiaárak hatásai, résen kell lennie a bankoknak is

Abszolút el tudom képzelni, hogy az elszálló energiaárak és az erre adott energiakereskedői, illetve felhasználói stratégiák meglepő helyeken fognak feltörni a magyar gazdaságban és meglepő helyeken fognak problémát okozni az ellátási láncban – hívta fel a figyelmet a Portfolio-nak adott interjúban Losonczy Géza. A KPMG energetikai és közüzemi tanácsadási üzletágának igazgatója emiatt rámutatott, hogy a bankszektornak különösen nagy figyelemmel kell követnie az eseményeket, mert egyrészt finanszírozzák a kereskedőket, másrészt az értéklánc bármely szereplőjét. Az interjúban szóba került az is, hogy milyen kockázatkezelési stratégiákon keresztül tudják az egyes szereplők sikeresen átvészelni ezt a nehéz időszakot, a távhőszektorban milyen irányú beavatkozásokra lenne szükség, illetve milyen makrogazdasági hatásai lehetnek a többszörösére emelkedő energiaáraknak. Utóbbi kapcsán Losonczy Géza rámutatott, hogy bár ez rövid távon lendületet adhat a megújuló energiás projektek terjedésének, de ha ezzel párhuzamosan nem nőnek a kiegyenlítő energia piacán a kapacitások, akkor a magas kiegyenlítő energiaárak nehéz helyzetbe hoznák a kormányzati megújuló energiás fejlesztési célokat, miközben az ellátásbiztonsági kihívásokat is fokoznák. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Lazított a kormány az energiamegtakarítási kötelezettség szabályain

Az idénre előírt energiamegtakarítási kötelezettséget ráér 2022 végéig teljesíteni az arra kötelezett cég, de addigra már a 2022-re előírt célt is együttesen teljesítenie kell, ha viszont ez mégsem sikerül, akkor 2023. március 31-ig még úgysem szabhat ki bírságot az erre jogosult hivatal – derül ki egy friss kormányrendeletből. Energetikai szakreferenst is ráér később kijelölnie az erre kötelezett cégnek. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...