Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 49. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Évtizedes árrobbanás rázza meg Magyarországot – Semmi jóra nem számítanak a szakértők

Novemberben 7,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak a tavalyi év hasonló időszakához képest, ez 2007 decembere óta nem látott szintet jelentett, derült ki a KSH jelentéséből . Elemzők szerint szinte minden termék és szolgáltatás drágul, így az MNB-nek tovább kell folytatni a kamatemelést, hogy letörje az inflációt. Úgy vélik, hogy az inflációt már nem kínálati sokkok vezérlik, hanem megérkeztek a másodkörös hatások. A magas áremelkedés pedig jövőre is fennmaradhat, a szakértők elkezdték felfelé módosítani a jövő évi várakozásaikat. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Soha még ennyi áramot nem fogyasztott a magyar

Tegnap délután háromnegyed öt körül rekordszintet ért el az áramfogyasztással összefüggő bruttó rendszerterhelés – derül az áramellátás rendszerirányításáért felelős MAVIR Zrt. szerdán kiadott közleményéből.  Mint írják ebben az időszakban az előzetes üzemirányítási adatok szerint a rendszerterhelés negyedórás átlagértéke elérte a 7210 megawattot. (Forrás: 24.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Hazai csúcsfogyasztás – Paks II-re már most égető szükség lenne! 

Az európai energiakáosz közepette a Paks II. Atomerőmű megépítését ellenző hazai politikusok még mindig nap- és szélerőművekkel akarják megoldani az ország villamosenergia-ellátását, azt állítva, hogy ez Paks II nélkül is lehetséges. A valóság erre ismét vaskosan rácáfolt, miután a hidegre fordult időjárás miatt 2021. december 7-én 16 óra 45 perc körül minden eddiginél több áramot fogyasztott Magyarország. Bruttó 7210 MW-ot, és csak az importnak volt köszönhető, hogy az országban mindenhol volt áram. (Forrás:origo.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Bajba került egy gázkereskedő Magyarországon, lépett az Energiahivatal

Miután a JAS Budapest Zrt. áramkereskedési üzletága ellehetetlenült  és végső menedékest kellett kijelölni, december 9-én csütörtök este azt jelentette be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), hogy december 17-től 90 napra felfüggeszti a cég földgáz-kereskedelmi működési engedélyét is. Az érintett ügyfelek földgáz-ellátását december 10-től 17-ig a biztonsági földgázkészletből kell teljesítenie a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségnek (MSZKSZ), aztán 17-től majd vagy valamelyik gázkereskedő jelentkezik a feladatra, vagy a hatóságnak ki kell jelölnie valakit. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Így csökkentsük a fűtésszámlát környezettudatosan!

Van valami, amit senki sem szeret ősszel meg télen: a fűtéssel kapcsolatos kiadásokat. A tudatosabbak még nyáron vagy ősszel kihívják a szerelőt egy karbantartásra, hogy ne meglepetésként érje őket, ha nem működik a fűtési rendszerük. De hogyan tudjuk valójában csökkenteni a fűtési költségeket – ráadásul úgy, hogy ezzel még környezettudatosok is legyünk? (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Nem a túl alacsony rezsi gátolja a lakosság energiahatékonysági fejlesztéseit – legalábbis a lakosság szerint

A hvg.hu olvasóinak fontos az energiahatékonyság, de nincs elég pénzük, hogy költsenek rá.

Nagyjából szakmai konszenzus van abban, hogy a nyomott, hatósági áras rezsidíjak Magyarországon visszafogják a lakosság energiahatékonysági fejlesztéseit és törekvéseit. Ez persze elég triviális, hiszen miért költene el egy család több millió forintot mondjuk egy napelemes rendszerre, ha az csak évtizedek alatt térül meg? Márpedig (legalábbis jelenleg) a lakosság által fizetett hatósági árak rendkívül alacsonyak. Sőt miért igyekeznének egyáltalán az emberek lekapcsolni a fölöslegesen égve hagyott lámpákat vagy kicsit kevesebbet fűteni, ha szó szerint csak pár forintot lehet így megspórolni havonta? Valóban könnyen lehet az energiahatékonysági beruházások vagy akár a spórolás ellen racionálisan érvelni, ha ezekkel csak marginális előnyökhöz lehet jutni, vagy pedig az előnyök csak nagyon hosszú időtávon realizálódnak. (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Győrben felmondja a szerződést a gázkereskedő, hét nap van megoldást találni

A győri közgyűlés e heti rendkívüli ülésén ugyan engedélyt adott a városi közszolgáltató cégének – a Győr-Szolnak – hogy újratárgyalja a gázkereskedővel nyáron kötött, elvileg 2022. szeptember 30-ig szóló szerződését, de ez a gesztus is kevésnek bizonyult. A Global NRG Zrt. ennél többet akart, és meglépi, amit a tárgyalások során belengetett: felmondja a szerződést Győrben. Egyes számítások szerint ez a helyzet plusz 5 milliárd forintjába kerülhet a kisalföldi megyeszékhelynek. (Forrás:telex.hu)

Tovább a teljes cikkre..