Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Jövőre akár csökkenhet is az áramár

A lakossági villamos energia ára idén már nem emelkedik, jövőre viszont akár kisebb mértékű csökkenést is el tudnak képzelni egyes szakértők.

A villanyszámlát jelentős mértékben meghatározza a szállítási, azaz a rendszerhasználati díj, de lehet, hogy az áramcégek kialkudják ennek 5-10 százalékos emelését, ez nagyjából 2,5-5 százalékos hatást gyakorol az áramszámlára - írja a Népszabadság. Ha tehát az MVM alacsonyabb beszerzési árait sikerül érvényesíteni a 2009-es lakossági tarifákban, és a rendszerhasználati díj sem emelkedik jelentősen, az elmúlt hónapok olajárcsökkenésének hatására jövőre még néhány százalékos áramárcsökkenés is előfordulhat.

Tavaly ugyan szabadáras rendszert hirdettek az áramszolgáltatásban, de a lakossági árakat a liberalizáció után is erős ellenőrzés alatt tartják. 2009-től pedig már nemcsak a lakosság és a legkevesebb áramot igénylő cégek, hanem kicsit nagyobb fogyasztású vállalatok és a közintézmények is bekerülhetnek a szabályozott lakossági tarifa alá.

Brüsszel júniusban a magyar államot, így az MVM-et az erőművekkel kötött összes hosszú szerződés felbontására kötelezte annak érdekében, hogy valódi verseny alakuljon ki, az MVM viszont időközben az összes fontos erőművel újraszerződött.