Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

ESZR szolgáltatás - Milyen szempontok alapján válasszon szakreferenst?

Év elején megjelent a rendelet, miszerint meghatározott fogyasztási mennyiség felett kötelező az energetikai szakreferens igénybevétele. Az elmúlt hónapokban jelentősen megélénkült a hazai piac, számos rendezvény, tájékoztató és szakmai nap foglalkozott a témával. Elég nagy a piacon a bizonytalanság, hiszen a törvényben leírt elemeket mindenki másként értelmezi, ezt tükrözik az ajánlatok is. Ember legyen a talpán, aki az ajánlatok között kiigazodik és "almát az almával" összehasonlítva objektív döntést hoz az ESZR szolgáltató kiválasztásánál. Jelen összefoglalónkkal támogatást kívánunk nyújtani a kötelezettek számára, hogy miként és milyen értékelési szempontok mellett válasszák ki szolgáltatójukat! Javaslatunk, hogy ne kockáztasson, dolgozzon profikkal!

Sourcing dedikált szakértők!

Energetikai szakértők, auditorok, tanácsadók, mérnök irodák, energiakereskedők és még sokan mások, akiktől igénybe vehetjük a szolgáltatást. A kötelezett ügyfelek heti rendszerességgel történő megkeresésről számolnak be és nem egy esetben tíz feletti ajánlatról. A szolgáltatási tartalom eltérő értelmezéséről tanúskodnak az eltérő árajánlatok, ahol több esetben tízszeres különbséget is lehet látni. Az érintett fogyasztók számára igazi kihívás az ajánlatok közötti eligazodás, értékelés, emiatt jellemzően érzelmi döntéseket hoznak a szervezetek, rövid távú előnyöket szem előtt tartva, "jó lesz a legolcsóbb" jeligével. Tudatos beszerzéssel rendelkező vállalatok jól tudják, hogy "olcsó húsnak híg a leve", és középtávon már a legolcsóbb lesz a legdrágább, így ezen vállalatok óvatosabbak és vizsgálják a szolgáltatási tartalmat, szolgáltatói referenciákat, céghátteret, alkalmazotti létszámot és a szakreferens személyét is, így nem dőlnek be a havi 10-20e Ft-os ajánlatoknak. Tisztában vannak a mérnöki napidíjakkal és mérnökök bérköltségeivel, amit nem fedeznek az irreálisan alacsony vállalási árak. Nem célszerű kockáztatni, hiszen esetleges hibás teljesítések esetén a fogyasztó viseli a szankciókat, kötbéreket, ami milliós nagyságrendet képviselhet! Fontos, hogy az ajánlatokat TCO modellben, éves összköltség elemzéssel értékeljük, hiszen láthatóak havidíjak, egyszeri költségek és egyéb költségek, továbbá akár belső erőforrás igénnyel is célszerű kalkulálni. Energiatudatosabb vállalatok költségviselés helyett befektetés arányos megtérüléseket várnak el és konkrét megtakarítási elvárásokat fogalmaznak meg. Továbbá kihasználhatók a szinergiák is, hiszen energiabeszerzések, energiagazdálkodás, audit és szakreferensi szolgáltatás egy kézből is elérhető, így csomag szolgáltatásként még kedvezményeket is kaphatunk! Azt javasoljuk, ne kockáztassanak, dolgozzanak profikkal!

 • Győződjön meg róla, hogy tényleges ESZR szolgáltatóval szerződik és nem egy fővállalkozóval, aki kiszervezi alvállalkozóknak, mert így az adatokhoz mások is hozzájuthatnak, nem biztosított az adatbiztonság, adatvédelem!
 • Tudja meg előre, hogy név szerint ki lesz a dedikált szakreferens, aki rendelkezésre áll, hogy ne essen tömeges ügyfélkezelés áldozatául automatizált rendszerekkel, gépesített ügyfélszolgálattal, ahol gyakorlatilag egy szoftver lesz a kijelölt szakreferens, vagy adminisztrátor diákok, gyakornokok!
 • Mindenképpen független szakértővel szerződjön, ne energiakereskedő érdekeltségébe tartozó szervezettel, mert egyrészről összeférhetetlen, másrészről jogilag is aggályos lehet a vállalt szerződéses feltételek miatt, ha a konkurens energiakereskedő szerződéseit és számláit vizsgálja egy nem független piaci szereplő!
 • Kérjen be referenciákat, azokat ne legyen rest felkeresni, érdeklődni a szolgáltatás minőségéről!
 • Vizsgálja meg a cég pénzügyi adatait, céginformációkat és létszámot!
 • Ne dőljön be a 10-20e Ft-os ajánlatoknak, kalkuláljon mérnöki napidíjakkal, bérköltséggel, hogy teljesíthető-e ekkora összegből az elvárható minőségi szolgáltatás!
 • Ne kockáztasson, dolgozzon profikkal!
 • Ne feledje, hogy az esetleges mulasztások esetén a bírságokat a fogyasztó fizeti, fogyasztói felelősség az ESZR szolgáltató kiválasztása!
 • Ha már kötelező, profitáljon belőle!  Egy jól kiválasztott ESZR szolgáltató megtérülhet: törekedjen legalább 100-300%-os befektetés arányos megtérülésekre!
 • Kiválasztásnál éves összköltségben kalkuláljon! Ennek keretében havi díjakkal, egyszeri költségekkel és díjmentes időszakokkal, beszerzési szolgáltatásokkal, energiaárakkal, belső erőforrásokkal stb. kalkuláljon!
 • Használjuk ki a centralizációt és csökkentsük az energia hatékonysággal kapcsolatos szállítók számát, energetikai audit, energiabeszerzés, ESZR szolgáltatás egy kézből is elérhető!  

Célunk magas minőségű szolgáltatás nyújtása partnereink számára! Ne érje be kevesebbel! Kérje ajánlatunkat a Sourcing Everest kampány keretében! 

Ügyvezetőnk üzenete Nepálból: Ne kockáztasson, Energetikai Szakreferens Szolgáltatás csak profikkal!