Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Döntött a kormány, csökkentik a rezsiköltséget

Jövő év január 1-jétől tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára, ismertette a kormány döntését Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Budapesten az állatkert bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján.
Erről a kabinet végleges döntést hozott, mondta a politikus, szerinte mindez 3,8 millió családi otthont érint, mégpedig egyformán. Lázár János emlékeztetett, ma az említett csaknem négymillió otthon 76 százaléka gázzal fűt, így kiemelten fontos az árcsökkentés.

Lázár János a Városligeti tó partján jelentette be a rezsiköltségek csökkentését. Fotó: Kovács Tamás

A minisztérium legutóbb közölt adatai szerint összesen 3 335 889 gázfogyasztó van Magyarországon, ennek 94 százaléka lakossági fogyasztó. A lakossági áramfogyasztók ennél jóval többen vannak, összesen 5 072 664 emberről számolt be a tárca.

A fejlesztési minisztériumban korábban a sávos gázár bevezetésén gondolkoztak, az elképzelések szerint januártól az évi háromezer köbméter felett fogyasztó lakossági ügyfeleknek a piaci árat kellett volna megfizetniük. A terv a fogyasztóknak csak kis részét érintette volna, számukra azonban ez az intézkedés jelentős, akár 25 százalékos emelést is jelenthetett volna.

Az emelést egyébként a piaci viszonyok tették volna szükségessé, a lakosságnak szolgáltató kereskedők ugyanis évek óta nem hogy nagy profitot nem termeltek a szektoron, de többen veszteségesek voltak a központilag meghatározott nyomott árak miatt. Elég csak az E.On Trade-re gondolni, a masszívan veszteséges céget - amely csak az elmúlt három évben 23 milliárd mérleg szerinti veszteséget halmozott fel. Lázár János egyébként sajtótéjékoztatóján egyúttal azt is bejelentette: december 12-én, azaz jövő szerdán hagyja jóvá a kormány az E.On gázüzletágának megvételéről szóló megállapodást, az üzlet pedig még az idén megvalósul.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy a kormány a rezsiköltségek csökkentésén dolgozik. Ezt az ezen a területen működő cégek profitjának csökkentésével és az ezzel a lépéssel érintett összeg embereknél hagyásával tervezi a kabinet. "A közszolgáltatások nem arra valók, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa" - mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: azt elfogadja, hogy az energiát termelő cégeknél profitnak kell jelentkeznie, de a fogyasztó és a termelő közé "ékelődő" szereplők esetében a profitot minimálisra kell csökkenteni.